08 травня 2024 р. 17:37

Чоловік заступниці голови Херсонської ОВА не захотів вказати скільки коштувала його квартира

Ольга Малярчук. Фото: Facebook

(Ольга Малярчук. Фото: Facebook)

Заступниця голови Херсонської обласної військової адміністрації Ольга Малярчук вказала в декларації за 2023 рік наявність у співвласності квартири в Миколаєві площею 54,6 квадратного метра, другим співвласником якої є її чоловік. 

 Як зазначає декларація посадовиці, оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, при цьому чоловік відмовився вказати вартість цього майна так само як й дату набуття права власності, повідомив Центр публічних розслідувань. 

Також в нього є земля в Миколаєві площею 7,5 соток, якою він володіє з 2017 року та вартість якої станом на дату придбання Олександр Малярчук вказувати не захотів.

Їздить заступниця голови ОВА на автомобілі Volkswagen Tiguan 2017 року випуску, яким вона володіє з 2020 року.

Аналогічна інформація містилася в декларації Ольги Малярчук, як кандидатки на посаду заступниці голови. Відрізнялись декларації тим, що у 2022 році серед доходів посадовиці були: додаткове благо 22 тисячі 301 гривню та дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням на суму 1 тисяча 625 гривень.

Торік доходи обмежувались заробітними платами Ольги Малярчук в Миколаївській та Херсонській обласних державних адміністраціях - 67 тисяч 345 гривень та 975 тисяч 998 гривень відповідно.

Також з задекларованих заощаджень зникла готівка чоловіка. У 2022 році Ольга Малярчук задекларувала наявність в чоловіка 12 тисяч доларів США готівкою. В неї власне були 35 тисяч доларів США та 100 тисяч гривень. А у 2023 році доларів в посадовиці побільшало до 37 тисяч, а гривень до 125 тисяч й усе готівкою.

Раніше дружина першого заступника голови Херсонської військової адміністрації Інна Бутрій та її діти Данило й Каміла отримали у 2023 році допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 96 тисяч гривень.

Родина керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Тетяни Турчини у 2023 році зареєструвала заощадження у вигляді 18,6 тисячі доларів США готівкою в самої посадовиці й 22 тисяч доларів в її чоловіка Валерія Турчина

Заступник Херсонського міського голови Дмитро Шпорт у 2023 році отримував заробітну плату в трьох відомствах й взяв у користування квартиру. 

Тим часом очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у 2023 році задекларував майно дружини Інни, яка не фігурувала у декларації за 2022 рік.

Заступник міського голови Херсона Віталій Бєлобров та його дружина отримали у 2023 році 21 тисячу гривень благодійної допомоги від Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, а також Світлана Бєлоброва отримала благодійну допомогу від "Благодійного фонду "Запорука" - 8 тисяч.

Кирило Бойко

Поділитися