07 травня 2024 р. 15:59

Дружина першого заступника голови Херсонської ОВА з дітьми торік отримала допомогу як ВПО

Дмитро Бутрій. Фото: Facebook

(Дмитро Бутрій. Фото: Facebook)

Дружина першого заступника голови Херсонської військової адміністрації Інна Бутрій та її діти Данило й Каміла отримали у 2023 році допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 96 тисяч гривень.

Про це свідчить декларація Дмитра Бутрія за 2023 рік оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

 Зокрема Інна Бутрій отримала по 12 тисяч від Кабінету міністрів України та Івано-Франківської міської ради, а її діти по 36 тисяч від Кабінету міністрів.

Також Інна Бутрій отримала 1 тисячу 272 гривні благодійної допомоги від благодійної організації "Благодійний фонд "Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ" й зарплату - 636 тисяч 764 гривні від Херсонської військової адміністрації. 

Сам Дмитро Бутрій отримав зарплату від Херсонської військової адміністрації на суму 1 мільйон 310 тисяч 914 гривень.

Зазначимо, що Інна Бутрій та її діти з'явилися у декларації посадовця у 2023 році. У попередній декларації її не було. 

Разом з нею в декларації з'явилися:

  • Житловий будинок площею 133,9 квадратного метра в селі Чорнобаївка Херсонської області.
  • Дві земельні ділянки площею 7 соток та 6 соток там же.

А також автівка Nissan Rogue 2016 року випуску. 

 В самого Дмитра Бутрія також є житловий будинок площею 98,9 квадратного метра в Чорнобаївці та земля - 15 соток й автомобіль Infiniti QX60 2016 року. 

Раніше родина керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Тетяни Турчини у 2023 році зареєструвала заощадження у вигляді 18,6 тисячі доларів США готівкою в самої посадовиці й 22 тисяч доларів в її чоловіка Валерія Турчина

Заступник Херсонського міського голови Дмитро Шпорт у 2023 році отримував заробітну плату в трьох відомствах й взяв у користування квартиру. 

Тим часом очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у 2023 році задекларував майно дружини Інни, яка не фігурувала у декларації за 2022 рік.

Заступник міського голови Херсона Віталій Бєлобров та його дружина отримали у 2023 році 21 тисячу гривень благодійної допомоги від Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, а також Світлана Бєлоброва отримала благодійну допомогу від "Благодійного фонду "Запорука" - 8 тисяч.

Також раніше свої статки задекларували: заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлізаступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації В'ячеслав Базаренкозаступник очільника голови Одеської обласної військової адміністрації Микола Маріновочільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Натомість віцемер Миколаєва Сергій Коренєв прозвітував, що у нього майже "ні кола ні двора". Єдине, що належить виключно посадовцю — земельна ділянка 0,1 га у Миколаєві. 

Кирило Бойко

Поділитися