17 квітня 2024 р. 22:45

Удар ворожих БпЛА по Одещині нашкодив екології на 14 мільйонів

Фото: Держекоінспекція

(Фото: Держекоінспекція)

Екологи підрахували збитки від атак російських безпілотників по Одеській області 11 та 12 березня. Сума склала понад 14 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Внаслідок атак БпЛА в Одеському районі було уражено промисловий та інфраструктурний об'єкти, пошкоджені адміністративні будівлі.

Державні інспектори виявили засмічення земельних ділянок металевими уламками та будівельними відходами загальною площею понад 1 тисячі квадратних метрів,  сума збитків складає понад 14 мільйонів гривень.

Інформацію про наслідки від атаки передали до оперативного штабу при Державній екологічній інспекції для формування єдиного реєстру збитків.

Нагадаємо, в ніч на 11 березня російська армія, вчергове вдалася до нічної атаки безпілотниками по Одесі й Одеській області, але цього разу атака розпочалася не з вечора, а у другій половині ночі.

Підрозділи протиповітряної оборони відбивали хвилі "шахедів", що заходили з акваторії Чорного моря та маневрами між житлових та промислових кварталів ускладнювали роботу пртиповітряної оборони

Зрештою військові збили 10 баражуючих безпілотних апаратів типу Shahed-131/136 в небі Одещини. 

На сьогодні в місті Одеса в укриттях цивільного захисту можуть сховатися під час повітряних тривог понад 700 тисяч жителів.

Про це Інтенту під час прямого етеру повідомив заступник директора департаменту муніципальної безпеки - начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Харіщак.

Він зазначив, що на початку 2023 року показник укриття по Одесі був приблизно 30% охоплення населення під час тривог. Наразі його вдалося збільшити до 80%. 

 

Ірина Глухова

Поділитися