18 квітня 2024 р. 08:57

На Одещині знищили майже тону кабачків

Фото: Уніан

(Фото: Уніан)

В Україну намагалися ввезти партію кабачків з Туреччини, в яких виявили перевищений рівень нітратів. Вантаж зупили на кордоні в Одеській області.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

"Під час здійснення заходів з дотримання державного контролю фахівці Південного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на кордоні виявили та затримали партію кабачків з Туреччини, які за фактичним вмістом нітратів не відповідали вимогам ДСанПіН «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих продуктів" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вприсутності представника Держпродспоживслужби в Одеській області вантаж вагою 850 кг було знищено та не допущено до реалізації на ринку України.

(Фото: Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів)

Ми писали, що громадяни намагались вивезти з України незадекларовану валюту на суму майже чотири мільйони гривень через пропускні пункти в Одеській області.

Раніше повідомлялося, що одеські митники спільно з Департаментом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил блокували схему щодо ввезення майже 22,5 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги. Партію креветок, митна вартість яких складає понад 5 млн грн, вилучили.

Також під варту на Одещині взяли відомого контрабандиста. Організатор разом із шістьома спільниками налагодили канал постачання сигарет з Пакистану. Такий нелегальний бізнес давав прибуток майже у 200 тисяч доларів щомісячно. Піл час обшуків в Ренійському торговельному порту було  виявлено та вилучено понад 1 мільйон пачок сигарет.

Ірина Глухова

Поділитися