24 березня 2024 р. 14:05

Для Миколаївських госпіталів жителі Житомирщини зібрали гуманітарну допомогу

ФОТО: Олевська міська рада

(ФОТО: Олевська міська рада)

Жителі Житомирщини зібрали гуманітарну допомогу миколаївським госпіталям. 

Жителі Олевської громади активно долучаються до різноманітних волонтерських ініціатив, щиро допомагаючи військовим і цивільному населенню, що страждає від воєнних дій російської федерації проти України.

Про це повідомляє відділ комунікації Олевської міської ради.

Цього разу ми організували збір допомоги для військових госпіталів Миколаївської області. Неймовірна вдячність всім селам і селищам Олевської громади – до збору допомоги долучилися всі наші старостинські округи, - йдеться у повідомленні.

Небайдужі місцеві жителі несли городину, консервацію, олію, крупи, сало, сухофрукти, солодощі, чаї та різні смаколики. Серед іншого були й предмети особистої гігієни.

Згуртованість проявили жителі Олевської громади не лише в зборі продуктів, а й у завантаженні автомобіля.

Днями понад 100 ударних дронів отримали військові ЗСУ та нацполіції на Херсонщині.

Ударні дрони посилені додатковими можливостями та несуть від 1,5 до 3-х кілограмів вибухівки. Це дозволяє ще ефективніше нищити окупантів, позиції та техніку. Безпілотники придбані за ініціативи Херсонської ОВА та допомоги Чорнобаївської СВА, коштом місцевих громад.  

Також фермерам з Миколаївщини допоможуть з розмінуванням та відновленням сільськогосподарських земель.

Заявки допоможуть визначити потреби аграріїв у розмінуванні та рекультивації земель, а також потреби для відновлення виробництва.

Нещодавно миколаївці отримали 333 сертифікати єВідновлення на 460 мільйонів гривень. На сьогодні 3186 людям вже надали компенсацію для відновлення їхнього житла.

Миколаївська область увійшла в топ-5 регіонів по реалізації Державної програми компенсацій за пошкоджене та знищене житло єВідновлення.

ВПО, які переїхали у Миколаїв, зможуть пройти навчання й у майбутньому отримати роботу.

Одним із них є проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", який передбачає відкриття жіночих центрів працевлаштування, забезпечення професійного навчання жінок із малозахищених категорій населення.

В його межах вже пройшли навчання 150 жінок.

Анна Бальчінос

Поділитися