12 квітня 2024 р. 15:03

Компанія "Нібулон" звернулась з проханням перейменувати вулицю у Миколаєві на честь засновника

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Компанія "Нібулон" звернулася до топонімічної комісії Миколаєва з проханням перейменувати вулицю Фалєєвську на честь загиблого внаслідок російського удару засновника компанії Олексія Вадатурського.

Про це повідомляють кореспонденти видання "НикВести".

Свій намір працівники "Нібулону" озвучили під час відкриття експозиції на честь засновника компаній у Миколаївському музеї суднобудування і флоту.

Саме на вулиці Фалєєвській Олексій Вадатурський у свій час відкрив перший офіс компанії "Нібулон".

Від імені колективу, що та ініціатива по перейменуванню вулиці Фалеївської на вулицю Олексія Вадатурського буде підтримана громадою і матиме своє логічне завершення. Адже саме на цій вулиці знаходиться перший офіс компанії, там вона була заснована. І багато десятків кілометрів саме по цій вулиці Олексій Афанасійович пройшов до свого успіху, до тих результатів, які він досяг, — сказав директор з торгівлі Володимир Славінський.

Генеральний директор сільськогосподарського підприємства "Нібулон" та віцепрезидент Української зернової асоціації Олексій Вадатурський загинув під час обстрілу Миколаєва росіянами вночі 31 липня 2022 року разом із дружиною. 

Також на Миколаївщині перейменують п'ять населених пунктів. Деколонізація торкнеться населених пунктів у Баштанському та Первомайському районах. Документи мешканців перейменованих населених пунктів залишаться чинними, в них не треба буде вносити зміни. Окремо юридичні особи з часом отримають можливість безоплатно оновити документи.

Крім цього в Одеській області перейменують 11 населених пунктів. Село Надеждівка Арцизької громади перейменують на Шампань, а село Гай у Болградському районі стане Новим Парижем. 

Раніше Українське дунайське пароплавство змінило назву 23 суден, позбавившись згадок про комуністичних діячів та російських міст. При перейменуванні зробили акцент на українських містах, які мають відношення до річкового/морського транспорту та знаходяться в окупації. 

Анна Бальчінос

Поділитися