27 березня 2024 р. 18:33

На допомогу миколаївським військовим виконком надасть 90 тисяч гривень

ФОТО: https://tverezo.info/

(ФОТО: https://tverezo.info/)

На допомогу військовим частинам виконком перерозподілив 90 тисяч гривень.

Таке рішення сьогодні, 27 березня, було прийнято Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради. 

Був розглянутий проєкт рішення "Про перерозподіл видатків на 2024 рік виконавчому комітету Миколаївської міської ради у межах загального обсягу бюджетних призначень".

За словами керуючого справами Миколаївського виконкому Андрія Волкова мова в проєкті рішення йде про перерозподіл видатків.

Збільшити видатки споживання загального фонду по КПКВК 0218240 "Заходи та роботи з територіальної оборони" КЕКВ 2240 "Оплата послуг (крім комунальних)"на суму 90 000 гривень, - йдеться в рішенні.

На тендерах вдалось зекономити кошти, тому 90 тисяч гривень перерозподіляються за запитами військових частин.

Також виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати два нових позашляховики за 3 мільйони 765 тисяч гривень. Автомобілі придбають для поліпшення матеріально-технічної бази для ТРО та для виконання завдань, в тому числі пов’язаних з мобілізаційною підготовкою.

Днями вийшла третя частина документального фільму про оборону Миколаєва.

У фільмі йдеться про перші евакуації жителів з міста, роботу комунальників та рятувальників на місцях обстрілів і про те, завдяки чому російські окупанти не змогли ні оточити Миколаїв, ні наблизитись упритул до нього.

Наприкінці березня жителі Житомирщини зібрали гуманітарну допомогу миколаївським госпіталям. Небайдужі місцеві жителі несли городину, консервацію, олію, крупи, сало, сухофрукти, солодощі, чаї та різні смаколики. Серед іншого були й предмети особистої гігієни.

Понад 100 ударних дронів отримали військові ЗСУ та нацполіції на Херсонщині.

Ударні дрони посилені додатковими можливостями та несуть від 1,5 до 3-х кілограмів вибухівки. Це дозволяє ще ефективніше нищити окупантів, позиції та техніку. Безпілотники придбані за ініціативи Херсонської ОВА та допомоги Чорнобаївської СВА, коштом місцевих громад.  

Анна Бальчінос

Поділитися