17 квітня 2024 р. 20:32

Оновлено! На Миколаївщині збирають гроші для ЗСУ за допомогою лотереї

ФОТО: Суспільне

(ФОТО: Суспільне)

У селах Лимани та Лупареве, що на Миколаївщині, збирають гроші на потреби Збройних сил України, проводячи безпрограшні лотереї. Для військових купують балони з газом, амуніцію, а також матеріали для маскувальних сіток.

Про це розповіли кореспонденти Суспільного.

За словами старости сіл Лимани та Лупареве Наталії Панашій люди приходять з понеділка до п'ятниці  до Лиманівської сільської ради та купують квиточки за 100 гривень. Гроші збирають у банку.

Таким чином за раз можна зібрати 3-5 тисяч гривень. Вже під час розіграшу учасники отримують призи. Це можуть бути продукти, побутова хімія, постільна білизна, ваучери на безплатний місяць інтернету вдома, а також домашня консервація.

Крім того, гроші збирають від продажу виробів, що виготовили місцеві майстри. Серед цих виробів: домашня випічка, килимки, обереги, прикрашені квітами обідки для волосся та сумки.

За словами місцевих мешканців, гроші на потреби військових збирають щотижня. Крім того, понад десяти людей плетуть маскувальні сітки для ЗСУ. Для того, щоб купити тільки матеріал на 20 сіток, потрібно до 30 тисяч гривень.

У Лупаревому також організовують лотереї, виграші роздають відповідно до номерів квитків. Житель села Михайло взяв чотири квитки, аби збільшити свій виграш.

Під час розіграшу 15 квітня 2024 року зібрали шість тисяч гривень, які планують використати для закупівлі матеріалів для виготовлення маскувальних сіток

Місто-волонтер Миколаїв зайняв 6 місто серед інших міст України. Київ виділяє найбільшу суму на ЗСУ, тому що має найбільший в Україні бюджет. Потім за даними рейтингу йде Дніпро, Хмельницький, Житомир, Одеса, Полтава та Миколаїв. Усього на оборону за інфографікою у 2023 році Миколаївська область надала 507 мільйонів гривень.

Нещодавно жителі Житомирщини зібрали гуманітарну допомогу миколаївським госпіталям. Жителі Олевської громади активно долучаються до різноманітних волонтерських ініціатив, щиро допомагаючи військовим і цивільному населенню, що страждає від воєнних дій російської федерації проти України.

Раніше енергетики передали допомогу своїм колегам, які зараз служать у лавах ЗСУ. Відремонтували автомобілі та передали необхідну оргтехніку. Працівники "Миколаївобленерго" допомогли відремонтувати автомобілі, давши транспортним засобам друге життя.

Анна Бальчінос

Поділитися