13 квітня 2024 р. 21:31

На Миколаївщині витратять майже 13 мільонів на ремонт водопроводу: де саме

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

В селі Софіївка Первомайського району Миколаївської області запланували капітальний ремонт водопровідної мережі. На роботи готові витратити майже 13 мільйонів гривень. 

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro

Замовником виступила Мигіївська сільська рада.

Пропозиції від учасників прийматимуть до 27 квітня, початок аукціону заплановано на 29 квітня. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2024 року.  З бюджету планується витратити 12 мільйонів 508 тисяч гривень.

(Фото: Скріншот з Prozorro)

Згідно з тендерною документацією до переліку робіт входять:

  • Загальнобудівельні (розробка ґрунту, прокладання нових труб, встановлення іншого обладнання)
  • Монтаж обладнання насосної камери (встановлення насосу, лічильників, фільтрів, електрообладнання)
  • Встановлення водонапірні башти
  • Роботи з благоустрою (озеленення прилеглої території).

Нагадаємо, у селі Киселівка Первомайської громади вдалося відремонтували дві водонапірні башти, які були зруйновані через обстріли російських загарбників.

Також Южноукраїнська громада отримає кошти на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України. Сума становить 27,5 мільйонів гривень.

Загалом Європейські компанії розробляють плани повоєнного відновлення інфраструктури Миколаївщини. Найбільший банківський холдинг США JPMorgan Chase & Co чекає на робочі групи для "передпроєктного планування", а Данія наразі пожертвувала 120 мільйонів євро на відновлення суднобудівництва Миколаєва. Крім того, благодійники з Нідерландів долучились до збору коштів для укриття в селі на Миколаївщині.

Ірина Глухова

Поділитися