22 березня 2024 р. 12:03

Швейцарія буде допомагати з відновленням Миколаївщини

ФОТО: Миколаївська ОВА

(ФОТО: Миколаївська ОВА)

Миколаїв відвідала генеральна директорка Швейцарської Агенції з розвитку та Співробітництва Патріція Данці.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної військової адміністрації.

У четвер, 21 березня, до Миколаєва з робочим візитом прибула іноземна делегація на чолі з генеральною директоркою Швейцарської Агенції з розвитку та Співробітництва (ШАРС) Патріцією Данці.

У рамках візиту відбулась зустріч з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим, директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександром Корольовим та позаштатним радником першого заступника начальника ОВА Дмитром Тарасенком.

Сторони обговорили гуманітарну ситуацію та соціально-економічні виклики, які наразі постали перед Миколаївщиною, інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у громадах, а також ключові пріоритетні напрямки відновлення регіону.

(ФОТО: Миколаївська ОВА)

Віталій Кім розповів про наймасштабніші ворожі дії, внаслідок яких регіон зазнав значних економічних збитків.

Зокрема, проінформував присутніх про наслідки пошкодженого росіянами водогону та комплексну роботу з відновлення водопостачання у місті. А також про наслідки підриву Каховської ГЕС та гуманітарну ситуацію у прифронтових населених пунктах, які певний час перебували під ворожою окупацією.

У межах наради також було розглянуто питання інституціональної підтримки Агенції регіонального розвитку Миколаївської області, а також питання грантів для місцевого бізнесу та дешевих кредитів.

Зазначимо, що до складу делегації увійшли керівник відділу комунікацій ШАРС Крістіан Капакоель, директор програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер, керівниця відділу Швейцарської гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнара та координатор проєктів гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Олег Масик.

(ФОТО: Миколаївська ОВА)

Раніше, Миколаївська міська рада та IsraAID запустили кампанію з інформування населення про інтерактивну карту "ХодиДоВоди".

Інтерактивна карта точок видачі безплатної води "ХодиДоВоди" була створена у вересні 2023 року та офіційно передана місту у грудні 2023 року. Загальна кількість точок видачі води на ній досягла 250 одиниць.

Також у Миколаєві було відкрито реєстрацію на всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції пологового будинку № 3 в перинатальний центр.

Автор чи авторський колектив, якому буде присуджено першу премію Конкурсу, отримує право на подальше розроблення проєктної документації на будівництво.

Анна Бальчінос

Поділитися