12 квітня 2024 р. 22:46

У бюджет Доброслава зібрали на 9 мільйонів більше запланованого: куди розподілили кошти

Фото: Інтент/Тетяна Коломійцева

(Фото: Інтент/Тетяна Коломійцева)

Начальниця фінансового відділу Доброславської селищної ради Ольга Задорожна відзвітувала про виконання селищного бюджету за І квартал 2024 року.

   Про це стало відомо під час позачергової сесії, повідомляє кореспондентка Інтента.

Головна фінансистка селища повідомила, що в цілому дохід бюджету склав 43 мільйони 295 тисяч гривень. План виконано на 118, 4 %. Темп росту відповідно до I кварталу 2023 року склав 121,5%. Якщо не враховувати дотації та субвенції, то виконання планових призначень склало 145%. Понад план надійшло 9 мільйонів гривень. Темп росту до I кварталу минулого року власних доходів склав 125,1%, надходження зросли більше, ніж на 5 мільйонів гривень.

Основним джерелом доходів, за словами Ольги Задорожної, залишається податок з доходів фізичних осіб, який становить 41,4% (понад 12 мільйонів гривень). Зокрема, на 130% відбулось виконання плану і 102,5% - відповідно до минулого року, відповідно на 288 тисяч гривень зросли надходження.

Друге місце в структурі доходів займає єдиний податок – 24,6% власних доходів, забезпечили виконання планових призначень на 199,7%, надійшло більше сім мільйонів гривень. Темп росту відповідно до I кварталу минулого року склав 211,8%, надходження зросли більше, ніж на три мільйони гривень.

Третє місце  за податком на майно – 23,4%, надійшло понад шість мільйонів гривень. Темп росту до відповідного періоду минулого року – 106,3% - на 405 тисяч гривень зросли надходження.

     Ольга Задорожна також проінформувала, що з державного бюджету України сільрада отримала освітню субвенцію, яку спрямують на виплату заробітної плати – понад 10 мільйонів гривень, також одержали базову дотацію на 120, 4 тисяч гривень.

        На фінансування видатків селищного бюджету направлено понад 45 мільйонів гривень, з них на заробітну плату – понад 29 мільйонів гривень, на оплату комунальних послуг і енергоносіїв – понад 3 мільйонів гривень.

         Видатки на освіту профінансовано більше, ніж на 22 мільйони гривень, на охорону здоров'я за програмою "Підтримка розвитку медичної допомоги" - 1 мільйон 418 тисяч гривень, на соціальний захист – 855 тисяч гривень, установи культури – більше 2-х мільйонів гривень, на фізичну культуру та спорт – 1,3 мільйона гривень.

    Бюджет розвитку склав понад 10 мільйонів гривень, на заходи з територіальної оборони  – (план 8 мільйонів 174,8 тисячі гривень) направлено понад сім мільйонів 279, 7 тисяч гривень.

    "Заробітна плата виплачувалась вчасно на рівні мінімальної заробітної плати – з 1 січня 2024 року – 7 тисяч 100 гривень, а з 1 квітня – 8 тисяч гривень. Заборгованості по виплаті заробітної плати, а також по оплаті за енергоносії немає", – резюмувала фінансистка.

Ми писали, що на облаштування площі біля храму ПЦУ у селі Шомполи Одеської області виділять з бюджету 950 тисяч гривень.

В Ізмаїлі Одеської області депутати міськради планують перейменування низки вулиць та провулків, які мають російське коріння. Також планується демонтувати пам’ятник російському генералу Сергію Тучкову.

Тетяна Коломійцева

Поділитися