18 квітня 2024 р. 11:28

У громаді на Херсонщині з'явилася вулиця Героїв Бузкового Парку

Фото ілюстративне: Вечірній Київ

(Фото ілюстративне: Вечірній Київ)

На Херсонщині у Дар'ївській громаді перейменують 23 вулиці з радянсько-комуністичними назвами.

Відповідний наказ підписав керівник Дар'ївської СВА Анатолій Дідур.

У самій Дар'ївці вулиця Гагаріна стала Шкільною, а Першотравнева – Травневою.

Більш за все – сім вулиць – перейменовано у селі Микільське. Так, вулиця 40 років Перемоги стала вулицею Тараса Шевченка, вулиця Гагаріна – Сонячною, вулиця Героїв Плахотників – Квітковою, Партизанська – Липневою, Першотравнева – Травневою, Суворова – Виноградною, а Чкалова – Культурною.

Три вілиці перейменували у Лиманці. Так, вулицю 1 Травня перейменували на вулицю Незалежності, Білоруську – на Північну, Брянську – на Вишневу. Дві вулиці перейменували в Ульянівці: вулиця Комарова стала вулицею Вишиванки, а вулиця Братів Плохотників – вулицею Лесі Українки.

В Інгульці вулиця Гагарина перейменована на Незалежності. У Новотягинці вулицю Комарова перейменували на Херсонську, а у Понятівці вулицю Гагаріна – на Олега Шорника. Токарівка також лишилася вулиці Гагарина. Замість неї там з'явилася вулиця Героїв Бузкового Парку. Тут також вулиця Комарова стала Вишневою.

Раніше повідомлялось про те, що Херсонська міська військова адміністрація перейменувала низку вулиць, площ, скверів в обласному центрі. Також у Херсоні з'явилися проспекти Незалежності та Національної Гвардії України.

Також 13 населених пунктів Херсонщини були перейменовані на початку квітня. Таке перейменування 10 квітня підтримав Комітет з питань організації державної влади Верховної Ради України. Серед перейменованих населених пунктів шість – підконтрольних Україні та сім – на тимчасово окупованій території регіону.

Володимир Шкаєв

Поділитися