22 березня 2024 р. 13:04

З початку війни на Миколаївщині зруйновано близько 16 тисяч об'єктів

ФОТО: Вікіпедія

(ФОТО: Вікіпедія)

На Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення зафіксовано 15 599 зруйнованих або пошкоджених об’єктів.

Про це повідомила в.о. директорка департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА Світлана Григор'єва під час брифінгу.

Обстріли продовжуються і кількість зруйнованих об’єктів збільшуються. Наразі зруйнованих об’єктів налічується 15 599 одиниць. Відновлено, на жаль, тільки 4572 об'єкти, - повідомляє Світлана Григор'єва.

Також вона розповіла про пріоритетні об'єкти відновлення критичної інфраструктури.

У 2022 та 2023 роках ми тільки й займались, що відновлювали критичну інфраструктуру. Це - школи, по-перше. Для того, щоб вони й далі працювали, ми на ці об'єкти приділяли велику увагу. Ми ремонтували покрівлі, заміняли вікна, робили ремонт.

Наразі у влади у пріоритеті - це відновлення протирадіаційних укриттів. Вони зараз стоять на першому плані. І ми зараз займаємось цим питанням, шукаємо кошти, робимо проєкти, напрацьовуємо матеріали, щоб потім вже попросити кошти в обласному бюджеті на реалізацію цих проєктів, - зауважила директорка департаменту.

Минулого року у Миколаєві було відновлено 10 протирадіаційних укриттів. 

Раніше Баштанська окружна прокуратура у суді вимагала від недбалого балансоутримувача забезпечити належний стан протирадіаційного укриття. 

Це укриття перебуває у комунальній власності селищної ради на балансі комунального підприємства. Площа укриття складає близько 400 квадратних метрів. Воно може забезпечити захист понад 200 людей.

Укриття в сільській школі на Одещині побудують за майже 11 мільйонів.

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації провів аукціон для обрання підрядника, якому сплатять за будівництво протирадіаційного укриття Приморської гімназії у Білгород-Дністровському районі Одещини.

В Очакові намагались приватизувати протирадіаційне укриття. Вартість цього об'єкта - близько 5 мільйонів гривень.

(Відео: Миколаївська ОВА)

Анна Бальчінос

Поділитися