04 січня 2024 р. 21:12

На Одещині в школах будуть працювати поліцейські: якими мають бути кандидати

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

У Одеській області згідно з дорученням президента України та рішенням уряду, почали впровадження великого проєкту "Офіцер безпеки в ЗЗСО" разом з управлінням поліції охорони.

Цю інформацію повідомив Департамент освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації.

Зараз проводиться обстеження закладів, напрацювання алгоритмів спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл, організовано ряд заходів щодо проведення рекрутингової кампанії по відбору кандидатів на посади поліцейських поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти, - зауважили в Департаменті.

Звернули увагу керівників органів управління освітою територіальних громад на ряд вимог до кандидатів, які можуть подавати заявки на цю посаду.

Отже, ці вимоги включають мотивацію бути корисним державі в умовах війни, особисту відповідальність за безпечну атмосферу у навчальних закладах, стресостійкість, емоційну та фізичну витривалість, належну психологічну підготовку, здатність вирішувати конфліктні ситуації, дисциплінованість, самоорганізованість, освіту, комунікацію з екстреними службами, виклики поліції та особисте реагування на порушення, затримання порушників та профілактичні бесіди з дітьми.

Конкурсний відбір буде проводитися серед поліціянтів та цивільних осіб, які успішно пройдуть медичний огляд, поглиблені психофізіологічні дослідження та співбесіду. Тих, хто буде обрано, піддадуть спеціалізованому навчанню, що включатиме теоретичну та практичну підготовку.

Паралельно з набором та навчанням поліція вибере офіцерів освітнього середовища з-поміж наявних працівників та призначить їх у школи з очним навчанням та великим числом учнів. У регіоні вже визначено перші 150 таких шкіл.

Нагадуємо, нещодавно на Миколаївщині у Баштанці криміналіст поліції провів для дітей пізнавальний урок – практичне навчання з криміналістики.

ФОТО: Поліція Миколаївської області

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції у Миколаївській області.

У дописі пресслужби зазначили, що у центральній районній бібліотеці Баштанського району старший спеціаліст-криміналіст слідчого відділення Баштанського районного відділу поліції Андрій Ракітін провів зустріч із учнями 9 класу однієї з гімназій, щоб ознайомити дітей однією із найважливіших спеціальностей у правоохоронній системі – криміналіст.

Зазначається, що діти спробували самостійно вилучити сліди папілярних узорів рук та змогли більше дізнатись про такий розділ криміналістики як дактилоскопія – головним завданням якої є ідентифікація особи за слідами її рук, які залишені на місці події. Спеціаліст показав школярам фотозображення слідів папілярних узорів декількох типів у збільшеному вигляді, де вони наочно ознайомилися з різноманітністю папілярних ліній та ідентифікаційних ознак.

Анна Бальчінос

Поділитися