22 грудня 2023 р. 14:09

Україна та Молдова уклали угоду щодо спільної організації контролю кордону в Одеській області

Фото: Південне регіональне управління Держприкордонслужби України

(Фото: Південне регіональне управління Держприкордонслужби України)

Україна та Молдова підписали угоди щодо спільного контролю на кордоні в Одеській області у пункті пропуску "Паланка - Маяки - Удобне". 

Про це повідомляє Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України. 

Попереду цього відбулася відеоконференція між прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та прем'єр-міністром Молдови Доріною Речан

"Україна та Молдова продовжують виконання домовленостей про спільний контроль у пунктах пропуску на кордоні. Сьогодні під час онлайн-зустрічі з Прем'єр-міністром Доріном Речаном було підписано низку протоколів, які спростять і зменшать час перетину українсько-молдовського кордону для громадян і вантажів", - зазначив Шмигаль.

Протокол підписали від української сторони Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та в. о. Голови Державної митної служби України Сергій Звягінцев, а з молдовської сторони – заступник начальника Генерального інспекторату Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова Діана Салкуцан та директор Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Ігор Талмазан

Це угода дозволить збільшити контроль на пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні та створить правові підстави для спільного контролю у пункті пропуску "Платонове - Гоянул Ноу". 

Роботу пунктів пропуску на придністровському сегменті українсько-молдовського кордону відновлять лише за умови забезпечення безпеки та окремого рішення Уряду України.

Раніше ми писали, що пункти перетину кордону на Одещині отримали потужні генератори.

Також Україна та Молдова домовилися спільно контролювати пункт пропуску "Кучурган-Новосавицьке".

Між  тим Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела п'ять закупівель щодо поточного ремонту пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення.

Анна Бальчінос

Поділитися