14 березня 2024 р. 22:03

Оновлено! Миколаївська депутатка зняла з себе повноваження

ФОТО: https://grivna.ua/

(ФОТО: https://grivna.ua/)

Миколаївська обласна рада підтримала дострокове припинення повноважень депутатки від партії «За майбутнє» Оксани Калюжної.

Про це стало відомо на позачергової сесії Миколаївській обласної ради у четвер, 14 березня.

Рішення підтримали 38 депутатів.

Заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик зауважив, що сама фракція продовжує залишатися повноважною. 

 Згідно діючого законодавства, списки по кандидатам в депутати від політичної сили підтягуються в залежності від сектору, де були обрані: або це був округ, або загальний список, — сказав він.

Оксана Калюжна подякувала депутатам за плідну співпрацю та повідомила, що не планує покидати Україну, але хоче мати можливість перетинати кордон за потреби.

Шановні колеги, я дуже вдячна, що ви підтримали моє особисте бажання. Я вдячна за співпрацю, за знайомство, за досвід. Ми дуже плідно працювали, але, на жаль, війна внесла багато корективів. Я кожному з вас бажаю успіхів в роботі, скорішої перемоги України, міцного здоровʼя, благополуччя вашим сімʼям. Завжди буду рада далі спілкуватись. Я не покидаю кордон, мені треба просто мати можливість перетинати його за потреби, — сказала Оксана Калюжна.

Більш ніж рік тому, 16 грудня 2023 року, депутатка заявила, що хоче скласти повноваження з причини переїзду за кордон. З відповідною заявою вона виступила в ході онлайн-сесії Миколаївської обласної ради.

Під час засідання Оксана Калюжна звернулась до депутатського корпусу з проханням підтримати її пропозицію про складення мандату та "відпустити до дітей за кордон".

В ході голосування лише 28 депутатів проголосували "за", чого виявилося недостатньо для прийняття позитивного рішення.

Також Миколаївська обласна рада підтримала дострокове припинення повноважень депутатки від партії «За майбутнє» Альони Карої.

Відповідно до результатів голосування, 36 депутатів проголосували «За».

Син колишнього мера Одеси Руслана Боделана Володимир, який перебуває у розшуку через справу 2 травня, продовжує працювати на росіян і хвалиться нагородами від загарбників.

Про це він сам повідомив у своїх соцмережах, виклавши фото з медалькою.

Загальна сума заощаджень, яку задекларували депутати Одеської міськради за 2022 рік складає понад мільярд гривень причому половину цього мільярда зберігали родини п'яти обранців.

У Первомайську будуть судити колишню головну бухгалтерку міської ради, яка протягом року виписувала собі значно вищу зарплату. Таким чином жінка привласнила близько 1,2 мільйона бюджетних коштів.

Анна Бальчінос

Поділитися