10 січня 2024 р. 14:21

Уперше в історії: депутат з Одеси стане президентом Комітету ПАРЄ з міграції

Фото: Reuters

(Фото: Reuters)

Депутат Верховної Ради України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко стане президентом одного з комітетів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це нардеп повідомив на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

Гончаренко наголосив, що рішення вже ухвалене, формально його затвердять на січневій сесії ПАРЄ.

"Це вперше в історії ПАРЄ українець стане президентом міграційного комітету. Це дуже важливо. Особливо коли мільйони українців живуть у Європі", – пояснив він й додав, що завдяки президентству в комітеті він "стане членом Бюро ПАРЄ – керівного органу асамблеї".

Політик подякував європейським колегам за підтримку та довіру.

(Скіншот публікації Гончаренка у Telegram)

Зазначимо, наступна пленарна сесія ПАРЄ відбудеться 22-26 січня у Страсбурзі. До цього часу головою Комітету залишатиметься представник від Греції Теодорос Руспулос.

У 2022 році Парламентська асамблея Ради Європи обрала депутата Верховної Ради України Олексія Гончаренка віцепрезидентом комітету з міграції, біженців та переміщених осіб. 

Рада Європи – це міжнародна організація, що сприяє співпраці між її членами, державами та країнами Європи в галузі стандартів права, прав людини, демократичного розвитку, законності й культурної взаємодії. Парламентська асамблея Ради Європи є консультативним органом, який складається з представників парламентів усіх держав-членів. ПАРЄ – найстаріший у Європі орган міжпарламентського співробітництва.

Раніше ми писали, народний депутат Олексій Гончаренко повідомив про затримання одного з депутатів Одеської обласної ради та його дружини, за думкою політика затримання пов’язано з тим, що жінка є його далекою родичкою.

Ірина Глухова

Поділитися