27 квітня 2024 р. 22:01

Book Shelter: Херсонщина отримала 1700 книжок для укриттів

Книги в укритті. Фото: ХОВА

(Книги в укритті. Фото: ХОВА)

Книжкові полиці бібліотечних куточків в укриттях поповняться україномовними виданнями різних жанрів. Серед них - художня, наукова та освітня література, історичні твори й сучасні дослідження. 

Про це повідомили в Херсонській ОВА.

Книги передані в межах трьох проєктів: "Вільні читають українською", "Один студент - одна книга для Херсонщини", "Книги в укритті". 

Встановлення бібліотечних куточків в укриттях дозволило людям мати доступ до книг під час повітряних тривог. А це  дає не тільки розраду, але й освітні можливості, допомагає відновити культуру в регіоні та підтримати моральний дух місцевих жителів. 

Проєкт "Книги в укритті" стали реалізовувати ще на початку лютого цього року. Тоді, в одному з бомбосховищ Корабельного району відкрили "Book Shelter". Проєкт покликаний покращити психоемоційний стан людей та мотивувати наступні покоління до активної участі у життєдіяльності міста.

Згодом молодь Херсона створили бібліотеку в ще одному просторі. "Book Shelter" - це місце куди приходять дорослі та діти, і під час тривог, і просто для того, щоб поспілкуватись. Вони спускаються в укриття і там є можливість почитати книжку, познайомитись, помалювати. Тоді повідомлялось, що таких місць вже облаштовано 14 у Херсоні. А в планах, створити такий простір в кожному укритті міста.

Також книжкові полиці з'явилися"Пунктах незламності" на Херсонщині. Дитячу і художню літературу, поетичні збірки, комікси, настільні ігри отримали Кочубеївська, Калинівська та Нововоронцовська громади. Ці громади стали частиною проєкту "Читальня", який направлений на покращення доступу до книг. 

А перед тим у межах проєкту "Дитинству бути!" в херсонських укриттях з'явилися ще два "дитячі куточки". У сховищі діти разом з батьками можуть почитати книжки, послухати музику, погратися та відволіктися від того, що відбувається ззовні.

Олеся Ланцман

Поділитися