28 квітня 2024 р. 19:33

Виїзні прийоми мобільного центру зайнятості на Херсонщині продовжуються

Фото: ХОВА

(Фото: ХОВА)

Фахівці Бериславської філії Херсонського обласного центру зайнятості відвідали Борозенську, Нововоронцовську та Новорайську громади.

 Про це розповіли в Херсонській ОВА.

Місцевим роботодавцям презентували державну програму "єРобота" та надали індивідуальні консультації з питань зайнятості, отримання ваучерів на навчання, започаткування та розвитку власної справи. 

Також фахівці поінформували роботодавців про компенсаційні програми за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих безробітних, облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. 

Виїзні прийоми допомагають наблизити соціальні послуги до мешканців віддалених громад, підвищити їх обізнаність та активність у пошуку роботи.

Перший виїзд спеціалісти здійснили до Посад-Покровського. Зараз у селі мешкає близько 800 людей, їх планують залучити до суспільно корисних робіт за державною програмою "Армія відновлення". Також у населеному пункті живе чоловік, якій отримав грант у межах програми "Власна справа" і на ці кошти зміг відновив роботу своєї СТО. Фахівці обласного центру зайнятості перевірили виконання умов договору мікрогранту.

До "Армії відновлення" також долучились мешканці Дар'ївської громади які на той час буди без роботи. Протягом березня по старостатах громади працювали близько 30 людей. Вони допомагали місцевим жителям отримати послуги з прання та сушіння у місцевих соціальних пральнях. Також вони виконували роботи з доброустрою громади – прибирали вулиці та прибудинкові території людей похилого віку, проводили обрізку дерев та кущів, вивозили сміття.

Фахівці центру приїжджають до віддалених населених пунктів, щоб надати якісні послуги з працевлаштування, професійного навчання та індивідуальні консультації. 

Олеся Ланцман

Поділитися