23 квітня 2024 р. 15:58

Двоє колишніх поліцейських з Херсонщини отримали тюремні строки за службу окупантам

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

13 та 14 років тюрми отримали двоє есполіцейських з Херсонщини за службу окупантам

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур визнано винними у колабораціонізмі двох колишніх поліцейських із Херсонщини (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Зазначається, що одного з них засуджено до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув'язнення. Також їх позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років з конфіскацією усього належного їм майна.  

"Доведено, що після звільнення з лав Національної поліції України, засуджені у 2022 пішли на "службу" до окупантів. Перший у червні обійняв посаду так званого "временно исполняющий обязанности командира комендантского взвода" у незаконно створеному правоохоронному органі - "Скадовский районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области". Другий у липні став "дознавателем" у Голопристанському райвідділі окупаційної поліції. Засуджені виконували вказівки окупаційної влади, забезпечуючи функціонування псевдоправоохоронних органів", - йдеться в повідомленні. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту їх фактичного затримання.

Раніше повідомлялось про те, що засуджено двох колаборантів з Херсонщини, які катуваннями "заохочували" громадян переходити на бік окупантів. після початку тимчасової окупації Херсонської області вони добровільно зайняли керівні посади в окупаційній структурі. 

Також йшлося про те, що оголошено підозру двом жителям регіону, які обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини.

Володимир Шкаєв

Поділитися