27 квітня 2024 р. 10:58

Молоді люди підірвалися на вибухівці у Миколаївській області

Фото: начальник Снігурівської МВА Іван Кухта

(Фото: начальник Снігурівської МВА Іван Кухта)

На Миколаївщині двоє людей підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Їх госпіталізували до лікарні з мінно-вибуховими травмами.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС області, інцидент стався у полі за межами села  Горохівської громади Баштанського району.

За інформацією рятувальників, небезпечний предмет вибухнув у момент, коли громадяни спробували його пересунути з місця. Наразі постраждалі, одному з яких 18 років, іншому – 19, госпіталізовані до лікарні, де їм надається необхідна медична допомога.

ДСНС в Миколаївській області вкотре закликали громадян бути обачними та дотримуватись правил безпеки:

Що робити, якщо знайшли вибухонебезпечний, або підозрілий предмет:

  • Не підходьте та не торкайтеся його.
  • Відійдіть на безпечну відстань тим шляхом, яким прийшли якмога далі. 
  • Повідомте про знахідку за номерами 101 або 102, вказавши його місце знаходження. 
  • Попередьте по небезпеку  людей, що поруч. На деокупованих територіях та тих, що перебували в зоні активних бойових дій будьте вкрай обережними.
  • Пам'ятайте, що брати до рук, перекочувати, переносити, кидати у багаття, небезпечні знахідки не можна - це небезпечно і несе загрозу травмування, каліцтва, або навіть смерті. 

Ми писали, що на території Миколаївської області існують кладовища, де є великий ризик натрапити на вибухівку. Йдеться про ті місця, які були під окупацією.

За словами речниці ДСНС Іляни Пацюк, наразі всі цвинтарі обстежені, проте ще є такі райони Миколаївщини, де доступ обмежено через ризик вибухонебезпечних предметів. Наприклад, у Баштанському та Миколаївському районах є кладовища, де проводиться розмінування. Однак, навіть після обстеження, неможливо гарантувати повну безпеку через специфіку процесу. Висока трава та рослинність, а також нові обстріли рф ускладнюють ситуацію.

Також повідомлялося, що у дворі багатоповерхівки Миколаєва підірвали гранату. 34-річний місцевий житель отримав множинні осколкові поранення внаслідок вибуху гранати. Його госпіталізували до лікарні.

Ірина Глухова

Поділитися