28 березня 2024 р. 08:48

Оновлено! Одещину атакували ракетами та дронами

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Вночі окупанти атакували Одеську область ракетами Х-22 та двома ударними безпілотниками.

Про це повідомили у Силах оборони півдня України.

За даними військових, з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини. Згодом окупанти випустили ще й протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку з Су-30. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Близько третьої години ночі російська армія спрямувала пару "шахедів" по енергетичному об’єкту Одещини. Безпілотники вдалося ліквідувати силами протиповітряної оборони. Обійшлося без постраждалих.

Оновлено в 8.55:  Зранку ворог завдав ракетного удару по території Одеської області.       Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що попередньо ніхто не постраждав.

Оновлено в 9.15: Зранку з акваторії Чорного моря по Одещині росіяни спрямували керовану авіаційну ракету з літака тактичної авіації. Сили протиповітряної оборони знищили її над морем, повідомили у пресслужбі.  

      Раніше ми писали, міський ботанічний сад зазнав суттєвих пошкоджень внаслідок удару балістичними ракетами по Одесі, 25 березня.

Зокрема, зазнали руйнувань адмінбудівля, теплиця та лабораторія ботанічного саду. Наразі працівники підраховують збитки.

У ботанічному саду планують провести суботник, на якому охочі зможуть допомогти робітникам дендрарію прибрати вибите скло. Долучитися до  благодійної акції можна у п’ятницю та суботу (29 та 30 березня) за адресою: Французький бульвар, 48/50 з 10:00 до 15:00.

Водночас речниця ОК "Південь" попередила, що у Києві та області повітряні тривоги будуть частіше через далекобійні ракети "Циркон", які накопичила росія в окупованому Криму.

За словами її словами, навіть збиття цих ракет може призвести до значних руйнувань. Тепер, при застосуванні балістики з півдня, повітряна тривога оголошуватиметься на Київщині, а також у північних регіонах.

А тим часом в Одесі та Києві спецслужби затримали двох чоловіків, які шпигували на користь рф. Агенти готували ракетні удари по військових частинах, об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах.

Ірина Глухова

Поділитися