24 квітня 2024 р. 12:27

Окупанти в Криму активно будують захисні споруди

Залізобетонні конструкції “зуби дракона”. Фото: Суспільне

(Залізобетонні конструкції “зуби дракона”. Фото: Суспільне)

Окупаційна влада росії продовжує збільшувати кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря.

Про це повідомили в пресслужбі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

У дописі відомства йдеться про те, що нові споруди протяжністю понад 100 км зводилися протягом лютого-березня 2024 року. Лінія берегової оборони починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям до Красноперекопська неподалік від адмінмежі з Херсонською областю. Далі нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація – по периметру мису Тарханкут, на якому розміщено системи ППО.

Зазначається, що на західному узбережжі Криму окупанти перерили фортифікаціями заповідники та природні парки, археологічні памʼятки та туристичні обʼєкти. Поблизу села Сєверне Чорноморського району укріплення берегової оборони військові рф облаштували на руїнах античного поселення.

Крім того, як повідомляє моніторингова група "Кримського вітру", росіяни продовжують зміцнювати Керченський міст. Судячи зі супутникових знімків за 22 квітня, основну частину мосту повністю укріплено від надводних атак дронами ГУР/СБУ. Залишається ще відкрита частина ближче до росії, але там, зважаючи на все, не збираються нічого робити, хоча раніше стояли затоплені баржі, які після шторму восени 2023 року забрало.

Також у пресслужбі Представництва Президента додали, що окупаційна адміністрація півострову повідомила, що "15 квітня у районі Північного та Південного молів, а також Стрілецької бухти та мису Херсонес російський флот проводив тренування розрахунків протипідводно-диверсійного забезпечення зі стрільбою з різних видів стрілецької зброї". Аналогічні тренування також проводились 17 квітня.

Раніше повідомлялось про те, що окупаційна влада Криму постійно проводить рейди з пошуку "ухилянтів" із врученням повісток до "військкоматів" та реалізовує заходи з поставлення всіх чоловіків на військовий облік.

Також йшлося про те, що військові російської окупаційної армії в Криму задіяли один із ракетних кораблів як систему ППО для захисту від українських засобів поразки.

Володимир Шкаєв

Поділитися