28 березня 2024 р. 20:05

Житель Одеси отримав тюремний строк за допомогу росіянам

Фото: Одеська обласна прокуратура/ Колаж Інтент

(Фото: Одеська обласна прокуратура/ Колаж Інтент)

Суд виніс вирок жителю Одеси, який  передавав ворогу дані про дислокацію та переміщення артилерійських підрозділів та бронетехніки ЗСУ. Одесита засудили за державну зраду.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

У суді довели, що засуджений після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником спецслужб рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Зокрема, він виконував їх спеціальні завдання: збирав розвіддані про місця дислокації підрозділів ЗСУ та пересування бронетехніки територією Одещини.

"Ще одним завданням засудженого було виявлення артилерійських підрозділів ЗСУ поблизу південного фронту", - розповіли у прокуратурі.

Російського інформатора вдалося затримати у червні 2022 року коли він виконував чергове завдання ворога. Під час обшуку одесита  вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

 Жителя Одеси визнали винним у державній зраді та призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На вирок суду засуджений очікував під вартою.

Днем раніше стало відомо, що в  Одесі та Києві спецслужби затримали двох чоловіків, які шпигували на користь рф. Агенти готували ракетні удари по військових частинах, об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах.

У Центральному районному суді Миколаєва розглядають справу 39-річного місцевого жителя, якого звинувачують у державній зраді, розпалюванні ворожнечі, пособництві державі агресору та запереченні збройної агресії рф.

Також суд виніс заочний вирок військовослужбовиці 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Наталії Лисицькій, у пособництві державі-агресору.

Ірина Глухова

Поділитися