27 березня 2024 р. 16:27

Жителька Херсона стала головним бухгалтером в окупаційному управлінні

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Судитимуть жительку Херсона, яка обійняла посаду "головного бухгалтера" в окупаційному управлінні.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що прокурорами Скадовської окружної та Херсонської обласної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Херсона за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Слідством встановлено, що 52-річна обвинувачена пішла на співпрацю із окупаційною владою. У червні 2022 року вона зайняла посаду "головного бухгалтера" у так званому "управлении экономики и финансов Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайных ситуаций и ликвидации последствий стихийных бедствий" окупаційної адміністрації Херсонської області. На цій посаді жінка здійснювала загальне керівництво підпорядкованим управлінням, вела бухгалтерський облік та нараховувала зарплатню працівникам служби у рублях.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що суд відправив до СІЗО херсонця, підозрюваного в зайнятті посади в незаконно створеній виправній колонії. Так, слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу стосовно 59-річного жителя Херсону, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України.

Також йшлося про те, що на Херсонщині оголошено підозру місцевій жительці, яка впроваджувала освітні стандарти країни-агресорки у Херсонському училищі. За даними слідства, 57-річна підозрювана у липні 2022 року написала заяву до так званого "департаменту освіти і науки" щодо призначення її "директором" "Херсонского высшего профессионального училища сервиса и дизайна". Навчальний процес у закладі жінка організувала за стандартами освіти рф та інтегрувала заклад у освітню систему країни-агресорки. 

Володимир Шкаєв

Поділитися