26 вересня 2023 р. 18:36

Депутатські комісії Одеської міської ради: відновлені трансляції та єдиний опублікований протокол

Фото: Інтент

(Фото: Інтент)

Завтра, 27 вересня, відбудеться чергове пленарне засідання Одеської міської ради VІIІ скликання. Центр публічних розслідувань проаналізував підготовку депутатів до сесії на основі опублікованої на Депутатському порталі інформації: відео засідань депутатських комісій, їхній склад, порядок денний, а також протоколи засідань.

Свою роботу Депутатський портал Одеської міської ради поновив лише на початку серпня 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року портал було закрито. На необхідності поновлення його роботи неодноразово наголошували і депутати, і Одеський Комітет виборців.

Усього у міжсесійний період згідно з опублікованою на депутатському порталі інформацією відбулося 17 засідань комісій. 

П'ять комісій у цей період засідань не проводили (постійна комісія з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій; комісія з питань транспорту і дорожнього господарства; комісія з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції; комісія з питань освіти, спорту та взаємодії з громадськими організаціями; комісія з питань планування забудови територій, міського дизайну, архітектури та охорони культурної спадщини).

Із 17 проведених комісій станом на 17 годину 26 вересня опубліковано лише один протокол засідання, а саме постійної комісії з питань житлово-комунального господарства.

Зазначимо, що ситуація з оприлюдненням протоколів до закриття порталу була не набагато краща. Так, напередодні одинадцятої сесії Одеської міської ради у грудні 2021 року опублікованим виявився лише кожен п'ятий протокол (22%); напередодні десятої сесії за підсумками 20 проведених засідань опубліковано сім протоколів (35%).

Попри те, що до початку засідання сесії залишилося менш як 24 години, жодний з переліків, згаданих у порядках денних постійної комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин, не опубліковано.

Інтент проаналізував найцікавіші проєкти рішень, які розгляне міська рада на майбутній сесії.

Стежте за перебігом сесії разом з нами в текстовій онлайн-трансляції.

Олена Болган

Поділитися