20 лютого 2024 р. 17:02

Одеська міська рада оприлюднила лише половину протоколів комісій: аналіз підготовки до сесії

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Завтра, 21 лютого, відбудеться чергове пленарне засідання Одеської міської ради VІIІ скликання, яке стане другим цього року зібранням депутатів, але першим пленарним засіданням. Так сталося тому, що сесія у січні була позачерговою.

Центр публічних розслідувань проаналізував підготовку депутатів до сесії на основі опублікованої на Депутатському порталі інформації: відео засідань депутатських комісій, їхній склад, порядок денний, а також протоколи засідань.

У період з 29 листопада (дати попереднього чергового засідання Одеської міської ради) згідно з опублікованою на депутатському порталі інформацією відбулося 28 засідання комісій з 31 запланованого.

Засідання двох комісій: з питань планування, бюджету і фінансів та з питань житлово-комунального господарства, які мали відбутися 7 та 8 лютого відповідно. Порядок денний оприлюднений лише в запланованого, але скасованого засідання 8 лютого.

Передбачалося розглянути питання:

  • Про проєкт рішення "Про внесення змін до Міської цільової програми благоустрою м. Одеси на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської  міської ради від 08 грудня 2021 року № 805-VIІI".
  • Про проєкт рішення "Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку житлового господарства Одеси на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 08 грудня 2021 року № 804-VІІІ".

Також у цей період, 7 грудня 2023 року та 17 січня 2024 року, скликали дві позачергові сесії. Тож до аналізу потрапили засідання комісій, порядок денний яких стосується періоду з 6 грудня 2023 року по 20 лютого цього року тобто з урахуванням двох позачергових сесій.

Свою роботу Депутатський портал Одеської міської ради поновив лише на початку серпня 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року портал було закрито. На необхідності поновлення його роботи неодноразово наголошували й депутати, і Одеський Комітет виборців.

На відміну від минулого аналізу, коли з 24 проведених комісій станом на 17 годину 28 листопада мерія опублікувала лише один протокол засідання, а саме постійної комісії з питань транспорту і дорожнього господарства цього разу оприлюднили вже майже 50% протоколів, а саме 13.

Тим часом з 12 комісій міської ради засідання у період між двома черговими сесіями проводили дев'ять:

Зазначимо також, що не оприлюднений станом на 11 годину 20 лютого жоден протокол комісій проведених цього місяця.

Отже, не проводили засідань:

  • Постійна комісія з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій.
  • Постійна комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції.
  • Постійна комісія з питань транспорту і дорожнього господарства.

Зазначимо, що комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції за даними депутатського порталу складається лише з депутатки Ольги Квасницької, отже проводити засідання не спроможна. 

Щодо комісії з транспорту, то вона хоча й складається з трьох обранців, але Олександра Ковальчук заявила про намір достроково скласти повноваження тож у комісії може відбутися заміна.

Окрім того, наразі громадський транспорт в Одесі переживає кризу після зміни керівництва КП "Одесміськелектротранс". 

Утім наразі відомо про плани таких змін в комісіях:

  • виключити депутата Одеської міської ради Олександра Едельмана зі складу постійної комісії Одеської міської ради з питань житлово-комунального господарства;
  • виключити Олену Коробкову та Вадима Терещука зі складу постійної комісії Одеської міської ради з питань комунальної власності, економічної, інвестиційної, державної регуляторної політики та підприємництва;
  • включити депутата Одеської міської ради Олександра Едельмана до складу постійної комісії Одеської міської ради з питань культури, туризму і міжнародних відносин;
  • включити депутата Одеської міської ради Олексія Єремицю до складу постійної комісії Одеської міської ради з питань охорони здоров’я та обрати головою зазначеної комісії замість депутата Одеської міської ради Віталія Саутьонкова;
  • включити депутата Одеської міської ради Сергія Узунова до складу постійної комісії Одеської міської ради з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій.

Інтент проаналізував найцікавіші проєкти рішень, які розгляне міська рада на майбутній сесії.

Стежте за перебігом сесії разом з нами в текстовій онлайн-трансляції

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства.

Склад: 

Іваницький Олександр Валеріанович - голова комісії.
Авдєєв Олександр Робертович - член комісії.
Асауленко Олексій Володимирович - член комісії.
Едельман Олександр Володимирович - член комісії.
Наумчак Віктор Анатолійович - член комісії.
Шеремет Олександр Геннадійович - член комісії.

6 грудня 2023 року 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про надання комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" згоди на укладання договору безоплатного користування майном.

22 січня 2024 року 


ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Питання Департаменту міського господарства: 

1.1 Про проєкт рішення "Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку електротранспорту в м. Одесі на 2022 – 2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 09 лютого 2022 року № 864-VIІI".

1.2. Про проєкт рішення "Про надання згоди на безоплатну передачу з державної до комунальної власності територіальної громади м. Одеси квартири № …, розташованої у м. Одесі за адресою: …, що передається від Головного управління Національної гвардії України".

1.3. Про проєкт рішення "Про безоплатну передачу майна з комунальної власності Одеської міської територіальної громади до державної власності".

1.4. Про проєкт рішення "Про безоплатну передачу майна з комунальної власності Одеської міської територіальної громади до державної власності".

1.5. Про проєкт рішення "Про визначення на конкурсних засадах суб’єктів господарювання на здійснення операцій зі збирання та перевезення побутових відходів у межах територій районів міста Одеси".

2. Про проєкт рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 06 лютого 2020 року № 5645-VII "Про затвердження Міської цільової програми розвитку органів самоорганізації населення в м. Одесі на 2020-2024 роки".

8 лютого (не відбулося) 
ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Питання Департаменту міського господарства 
1.1. Про проєкт рішення "Про внесення змін до Міської цільової програми благоустрою м. Одеси на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської  міської ради від 08 грудня 2021 року № 805-VIІI".

1.2. Про проєкт рішення "Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку житлового господарства м. Одеси на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 08 грудня 2021 року № 804-VІІІ".
 

Постійна комісія з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин.

Склад:

Страшний Сергій Анатолійович - голова комісії
Байдерін Олександр Анатолійович - член комісії
Бриндак Олег Борисович - член комісії
Данилюк Сергій Леонтійович - член комісії
Мандриченко Жанна Василівна - членкиня комісії
Терновський Андрій Юрійович - член комісії

8 грудня

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1. Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 

2. Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   

3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі                                 

5. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі

6. Листи, які надійшли на Комісію.

15 грудня


ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії  15.12.2023 р.   

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
2.  Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   
3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі                                 
5. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі.

6. Присвоєння адрес:
6.1. Будян О.В. – вул. Бориса Жолкова, 13-А
6.2. Лозовська А.М. – пров. Хутірський, 3
6.3. Нєдова Т.Є.  – вул. Львівська, 20-Б

7. Розгляд проекту рішення «Про укладання між Одеською  міською радою та приватним підприємством «ЕНТРЕРПРАЙЗ» договір купівлі продажу земельної ділянки, площею 0,0530 га, розташованої за адресою: місто Одеса, Фонтанська дорога, 12»

8. Листи, які надійшли на Комісію

22 грудня 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії  22.12.2023 р.                               

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
1.2.Лист гр. Козюри С.С. (№ К-89/3-мр) – розглянути проєкт рішення, підготовлено, на звернення від 10.08.202р. № 31-К-6685 (є рішення Одеського окружного адмін. суду від 23.08.2022 р. у справі № 420/9689/22.)
1.3. Лист гр. Фомінцева В.В. (№ Ф-90/3-мр) - розглянути проєкт рішення, підготовлено на  звернення від 10.08.202р. № 31-К-6684  (є Ухвала Одеського окружного адмін. суду від 16.11.2022р. у справі № 420/9688/22, є Постанова Пятог апеляційного адмін. суду від 30.03.2023р.)

2.  Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   

3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі                               

5. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі.

19 січня

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії  19.01.2024 р.                             

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
1.2.Лист гр. Козюри С.С. (№ К-89/3-мр) – розглянути проєкт рішення, підготовлено, на звернення від 10.08.202р. № 31-К-6685 (є рішення Одеського окружного адмін. суду від 23.08.2022 р. у справі № 420/9689/22.)
1.3. Лист гр. Фомінцева В.В. (№ Ф-90/3-мр) - розглянути проєкт рішення, підготовлено на  звернення від 10.08.202р. № 31-К-6684  (є Ухвала Одеського окружного адмін. суду від 16.11.2022р. у справі № 420/9688/22, є Постанова Пятог апеляційного адмін. суду від 30.03.2023р.)

2.  Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   

3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі                               

5. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі.

25 січня


ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії  25.01.2024 р.                               

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
1.2.Лист гр. Козюри С.С. (№ К-89/3-мр) – розглянути проєкт рішення, підготовлено, на звернення від 10.08.202р. № 31-К-6685 (є рішення Одеського окружного адмін. суду від 23.08.2022 р. у справі № 420/9689/22.)
Лист ЮД від 23.01.2024 № 102 вих – надана Окрема ухвала Одеського окружного адмін. суду від 11.01.2024 року у справі № 420/9689/22 (на заяву Козюри С.С.)
1.3. Лист гр. Фомінцева В.В. (№ Ф-90/3-мр) - розглянути проєкт рішення, підготовлено на  звернення від 10.08.202р. № 31-К-6684  (є Ухвала Одеського окружного адмін. суду від 16.11.2022р. у справі № 420/9688/22, є Постанова Пятог апеляційного адмін. суду від 30.03.2023р.)

2.  Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   

29 січня

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 29.01.2024 р.                               

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
1.2.Лист гр. Козюри С.С. (№ К-89/3-мр) – розглянути проєкт рішення, підготовлено, на звернення від 10.08.202р. № 31-К-6685 (є рішення Одеського окружного адмін. суду від 23.08.2022 р. у справі № 420/9689/22.)
Лист ЮД від 23.01.2024 № 102 вих – надана Окрема ухвала Одеського окружного адмін. суду від 11.01.2024 року у справі № 420/9689/22 (на заяву Козюри С.С.)
1.3. Лист гр. Фомінцева В.В. (№ Ф-90/3-мр) - розглянути проєкт рішення, підготовлено на  звернення від 10.08.202р. № 31-К-6684  (є Ухвала Одеського окружного адмін. суду від 16.11.2022р. у справі № 420/9688/22, є Постанова Пятог апеляційного адмін. суду від 30.03.2023р.)

2.  Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі   

3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі                               

5. Згода на розробку технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності (перелік додається).

5. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі.

6. Присвоєння адрес
6.1. Воронін О.В. – вул. Нежданової, 81-А (лист ДЗР від 21.12.23 про доопрацювання документів);
6.2. Курочкіна О.В. – вул. Петра Лещенко, 18-Д

7. Про проведення інвентаризації земель комунальної власності м. Одеси в межах вулиць Василя Стуса, Мельницької, залізничної колії, Іона Гена, Лугової,Остапа Вишні, Стовпової, Степної та залізничних колій.

8. Про проведення інвентаризації земель комунальної власності в межах вулиць м. Одеси в межах вулиць Дальницької, Будівельної, Бугаївської, Середньої, Балківської.

9. Про проведення інвентаризації земель комунальної власності М. Одеси, в межах вулиць Моторної та залізничних колії.

10. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності за адресою: м. Одеса, на території промислового району Застава (територія вул. Промислова, вул. Миколи Боровського, Київське шосе, вул. Хімічна, вул. Михайла Грушевського)

11. Продаж земельних ділянок
11.1. – ТОВ "ПОЛВЕН –ДЕМ" - вул. Кутузакія, 49 – 0,1830 – для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку.

2 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 02.02.2024.

1. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до складу комісій з реорганізації Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 4" Одеської міської ради та Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 5" Одеської міської ради, призначених рішенням Одеської міської ради від 19 липня 2023 року № 1350-VIII "Про припинення Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 1" Одеської міської ради, Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 4" Одеської міської ради та Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка №5" Одеської міської ради шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 3"  Одеської міської ради";

2. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до складу комісії з реорганізації Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча лікарня № 2" Одеської міської ради, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 27 вересня 2023 року № 1508-VIII "Про припинення Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча лікарня № 2" Одеської міської ради";

3. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до Міської цільової програми "Здоров'я" на 2024 – 2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 29 листопада 2023 року № 1639-VIII".  

4. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" Одеської міської ради у  новій  редакції";

5. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунального некомерційного підприємства "Консультативно-діагностичний центр № 29" Одеської міської ради у новій редакції";

6. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунальної установи "Одеський міський Центр здоров'я" у новій редакції";

7. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про утворення наглядових рад закладів охорони здоров'я";

8. Розгляд проєктів рішень Одеської міської ради, які внесено Виконавчи комітетом. 

8 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії  08.02.2024 року                               

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок

2. Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі.

2.1. Лист Юридичного департаменту № 143 вих – (№ 94/2-мр) – направлено до відома, що Верховним судом поновлено виконання Постанови П'ятого апеляційного  адмінсуду від 15.01.2021 р., якою зобов'язано Одеську міську раду затвердити проект землеустрою щодо відведення та передачі у приватну власність Лисенку О.М. земельної ділянки площею 0,1000 га за адресою: м. Одеса, вул. Рибальська, 45-Г для будівництва та обслуговування ж/б та господарських будівель та споруд.  (вільна земельна ділянка). 

3. Згоди на розробку проектів відведення земельних ділянок юридичним особам у м. Одесі. 

4. Передача в оренду юридичним особам земельних ділянок у м. Одесі.

5. Згода на розробку технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності (перелік додається).

6. Поновлення, припинення договорів оренди та внесення змін до договорів оренди землі.

7. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності за адресою: м. Одеса, на території промислового району Застава (територія вул. Промислова,  вул. Миколи Боровського, Київське шосе, вул. Хімічна, вул. Михайла Грушевського)

8. Розгляд листів, які надійшли на адресу комісії.

9 лютого 

Протокол оприлюднений мерією повторює той, що був розглянутий на засіданні 8 лютого.

15 лютого 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 15.02.2024р                               

1. Дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою
1.1.Доопрацьовані дозволи  громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок

2. Надання у власність (оренду) громадянам земельних ділянок у м. Одесі.

3. Розгляд висновків та зауважень Юридичного департаменту Одеської міської ради, які надійшли до проектів рішень, внесених Комісією на розгляд чергової сесії Одеської міської ради.

20 лютого 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 20.02.2024 р.                               

1.Розгляд висновків та зауважень Юридичного департаменту Одеської міської ради, які надійшли до проектів рішень, внесених Комісією на розгляд чергової сесії Одеської міської ради.
 

Постійна комісія з питань комунальної власності, економічної, інвестиційної, державної регуляторної політики та підприємництва.

Склад:

Варавва Людмила Анатоліївна - членкиня комісії
Матвєєв Олександр Вікторович - член комісії
Сеник Роман Віталійович - член комісії 

15 грудня


ПОРЯДОК ДЕННИЙ  засідання комісії 15.12.2023  р.

1. Розгляд звернення директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради О.Ахмерова № 01-23/2772 від 13.12.2023 року щодо проектів рішень:
1. Про включення до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади м. Одеси, які підлягають приватизації у 2024 році,  нежилих приміщень другого поверху № 15, що розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 52  та їх приватизацію.

2. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади м. Одеси, які підлягають приватизації у 2024 році, нежитлових приміщень підвалу № 501, що  розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Гоголя, 13, та їх приватизацію.

3. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, що підлягають приватизації  у 2024 році, нежитлового приміщення,  що розташоване  за адресою:  м. Одеса, вул. Жуковського, 13, приміщення 101, та його приватизацію.

4. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  19/100 частин  нежитлових  будівель, що  розташовані за адресою: м. Одеса, пров. Монастирський, 6/1, та їх приватизацію.

5. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежитлових  приміщень першого поверху № 601, що  розташовані   за адресою: м. Одеса, пров. Чорноморський  1, 3,  та їх приватизацію.

6. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежитлових  приміщень цокольного поверху, що  розташовані   за адресою: м. Одеса, вул. Пушкінська, 55, та їх приватизацію.

7. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежитлового  приміщення цокольного поверху, що  розташоване   за адресою: м. Одеса, вул. Сортувальна 1,44, прим. № 501, та його приватизацію.

8. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежитлових  приміщень підвалу, що  розташовані   за адресою: м. Одеса, вул. Сортувальна 1, 44 , приміщення  № 502, та їх приватизацію.

9. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році, нежитлового приміщення, що розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Успенська, 42, приміщення 3, та його приватизацію.

10. Про включення  до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежилих приміщень першого поверху № 1, що розташовані  за адресою: м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 6, та їх приватизацію.

11. Про включення до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році,  нежитлових  приміщень першого поверху № 600, що розташовані   за адресою: м. Одеса, вул. Головатого отамана, 79, та їх приватизацію.

12. Про включення до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної  власності територіальної громади  м. Одеси, які підлягають приватизації  у 2024 році, нежилих підвальних приміщень №2-А, що розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Героїв оборони Одеси (колишня Героїв Сталінграду), 80, та їх приватизацію.

2. Розгляд звернення директора Департаменту комунальної власності Олександра Ахмерова Одеської міської ради щодо безоплатної передачі від Одеської міської територіальної громади у державну власність до сфери управління Офісу Генерального прокурора на баланс Одеської обласної прокуратури нежитлових приміщень загальною площею 93,7 кв.м в будівлі, що розташована за адресою: м. Одеса, вул. Жуковського, 16, приміщення 101 (лист Департаменту № 01-13/2747 від 11.12.2023 року).

25 січня


ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 25.01.2024  р.

1. Розгляд директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олександра Ахмерова щодо проєкту рішення «Про передачу на баланс та в управління Виконавчому комітету Одеської міської ради нежитлових приміщень другого поверху загальною площею 373,1 кв.м. та нежилих приміщень 1-го, 3-го, 4-го поверхів та підвалу № 501 загальною площею 1454,5 кв.м, що розташовані за адресою: м. Одеса, 
вул. Героїв Крут, 3/5» (лист № 01-10/00563 від 08.01.2024 року).

2. Розгляд звернення № 01-13/144 від 22.01.2024 року директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олександра Ахмерова щодо проєктів рішень:
2.1. Про включення до Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради   від 03.02.2021 № 62-VIII, додаткових об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси. 
2.2 Про виключення з Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради   від 03.02.2021 № 62-VIII, нежитлового приміщення першого поверху, що розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Ільфа і Петрова, 45.
2.3. Про виключення з Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради   від 03.02.2021 № 62-VIII, нежитлових приміщень першого поверху, що розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Колонтаївська, 20.
2.4. Про виключення з Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 03.02.2021 № 62-VIII. 
2.5. Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 09.06.2021 р. № 313- VIII «Про включення до Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 03.02.2021 № 62-VIII, додаткових об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси».
2.6. Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 17.03.2021 р. № 155- VIII «Про включення до Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 03.02.2021 № 62-VIII, додаткових об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси».
2.7. Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 03.02.2021 р. № 62- VIII «Про затвердження Переліку другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону».

3. Розгляд звернення № 01-13/150 від 22.01.2024 року директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олександра Ахмерова щодо проєктів рішень щодо включення до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади  м. Одеси, які  підлягають приватизації  у 2024 році.

Постійна комісія з питань соціальної політики та праці.

Склад:

Леонідова Лілія Василівна - голова комісії
Плаксій Тетяна Василівна - членкиня комісії
Попова Світлана Леонідівна - членкиня комісії
Шматько Сергій Сергійович - член комісії

15 січня

З А С І Д А Н Н Я 15 січня  2024 року

П О Р Я Д О К   Д Е Н Н И Й:

1. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради «Про внесення змін до Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2024 – 2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 29 листопада 2023 року № 1622-VIII».
Доповідач: Китайська О.П. 

6 лютого

З А С І Д А Н Н Я 06 лютого  2024 року

П О Р Я Д О К   Д Е Н Н И Й:

1.    Розгляд пропозицій щодо внесення змін до Міської цільової програми «Рівність» на 2024 рік
Доповідачі: Китайська О.П., Кулієва Л.Т. 

2.    Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради «Про внесення змін до Положення про порядок надання адресної допомоги вразливим верствам населення міста Одеси та особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, затвердженого рішенням Одеської міської ради від               03 лютого 2021 року № 44-VIII»  
Доповідач: Китайська О.П. 

Постійна комісія з питань планування забудови територій, міського дизайну, архітектури та охорони культурної спадщини.

Склад:

Осауленко Світлана Вікторівна - голова комісії
Большедворова Анастасія Олександрівна - членкіня комісії
Кісловський Андрій В’ячеславович - член комісії
Лозовенко Марина Костянтинівна - членкиня комісії
Рибак Дар’я Андріївна - членкиня комісії
Стась Едуард Павлович - член комісії

20 лютого

20 лютого 2024 рік                   

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про внесення на розгляд Одеській міській раді проєкту рішення «Про затвердження Комплексної програми будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури міста Одеси на 2024 – 2025 роки».

2. Пропозиції Управління капітального будівництва Одеської міської ради щодо об'єктів та заходів, які першочергово потребують бюджетного фінансування у 2024 році.

З повагою
Голова комісії                        Світлана ОСАУЛЕНКО

Постійна комісія з питань охорони здоров'я.

Склад:

Саутьонков Віталій Миколайович - голова комісії
Авдєєв Нікіта Валерійович - член комісії
Вагапов Андрій Володимирович - член комісії
Куценко Ірина Ігорівна - членкиня комісії
Нікогосян Левон Рубенович - член комісії

2 лютого


ПОРЯДОК ДЕННИЙ 02.02.2024 р.

1. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до складу комісій з реорганізації Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 4" Одеської міської ради та Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 5" Одеської міської ради, призначених рішенням Одеської міської ради від 19 липня 2023 року № 1350-VIII "Про припинення Комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка № 1" Одеської міської ради, Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 4" Одеської міської ради та Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка №5" Одеської міської ради шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства "Стоматологічна поліклініка № 3"  Одеської міської ради»;

2. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до складу комісії з реорганізації Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча лікарня № 2" Одеської міської ради, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 27 вересня 2023 року № 1508-VIII "Про припинення Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча лікарня № 2" Одеської міської ради";

3. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про внесення змін до Міської цільової програми "Здоров'я" на 2024 – 2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 29 листопада 2023 року № 1639-VIII".  

4. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" Одеської міської ради у  новій  редакції";

5. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунального некомерційного підприємства "Консультативно-діагностичний центр № 29" Одеської міської ради у новій редакції";

6. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про затвердження статуту Комунальної установи "Одеський міський Центр здоров'я" у новій редакції";

7. Розгляд проєкту рішення Одеської міської ради "Про утворення наглядових рад закладів охорони здоров'я";

8. Розгляд проєктів рішень Одеської міської ради, які внесено Виконавчи комітетом. 
 

Постійна комісія з питань освіти, спорту та взаємодії з громадськими організаціями.

Склад:

Етнарович Олег Володимирович - голова комісії
Вододюк Олена Сергіївна - членкиня комісії
Жукова Наталія Олександрівна - членкиня комісії
Яценко Діна Олександрівна - член комісії

13 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ  ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ  VIII СКЛИКАННЯ 13 лютого 2024 року                                                                                                

1. Про розгляд проєкту рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради "Про закупівлю енергосервісу - закладами освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси";

2. Про розгляд проєкту рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради "Про хід виконання у 2023 році Міської цільової програми розвитку освіти в м. Одесі на 2023-2025 роки", затвердженої рішенням Одеської міської ради від 03 травня 2023 року №1144-VIІI;

3. Про розгляд проєкту рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради "Про хід виконання у 2023 році Міської цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Одеси "Я – одесит, патріот України" на 2021-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 03 лютого 2021 року № 55-VIII";

4. Про розгляд титульного переліку (розшифровка видатків до бюджетного запиту) по закладам освіти комунальної власності територіальної громади             м. Одеси на 2024 рік.

Доповідач: Департамент освіти та науки Одеської міської ради

5. Про розгляд "Про затвердження Міської цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства міста Одеси на 2024 – 2026 роки".

Доповідач: Департамент внутрішньої політики Одеської міської ради

6.    Про затвердження статутів комунальних закладів спеціалізованої позашкільної освіти у новій редакції: 
-    Статут Комунального закладу спеціалізованої позашкільної освіти "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3";
-    Статут Комунального закладу спеціалізованої позашкільної освіти "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 5"; 
-    Статут Комунального закладу спеціалізованої позашкільної освіти "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 6".

Доповідач: Управління фізичної культури та спорту Одеської міської ради

Голова комісії Олег ЕТНАРОВИЧ
 

Постійна комісія з питань культури, туризму і міжнародних відносин.

Склад:

Філімонов Олег Миколайович - голова комісії
Антонішак Оксана Степанівна - членкиня комісії
Головатюк-Юзефпольська Ірина Ліонеліївна - членкиня комісії

14 лютого

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ засідання комісії 14.02.2024 р.

1. Розгляд проекту рішення "Про перейменування об’єктів топоніміки на території міста Одеси".

2. Різне.
 

Постійна комісія з питань планування, бюджету і фінансів.

Склад:

Потапський Олексій Юрійович - голова комісії
Звягін Олег Сергійович - член комісії
Ієремія Василь Володимирович - член комісії
Макогонюк Ольга Олександрівна - членкиня комісії
Мороховський Вадим Вікторович - член комісії
Танцюра Дмитро Миколайович - член комісії

15 січня 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ засідання комісії 15.01.2024 рік.

1. Розгляд змін до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2024 рік за листом Департаменту фінансів № 04-13/16/72 від 11.01.2024 року.

2. Розгляд проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 29 листопаду 2023 року № 1618-VІІІ "Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2024 рік".

3. Розгляд інформації Департаменту фінансів Одеської міської ради про стан освоєння субвенції з бюджету, спрямованих на посилення обороноздатності країни в умовах режиму воєнного стану (лист Департаменту № 06-13/2/25 від 04.01.2024 року).

4. Розгляд звернення в.о. директора філії "Інфоксводоканал" ТОВ "Інфокс" щодо фінансування господарської діяльності підприємства з централізованого постачання холодної води та водовідвення (лист № 6207-05 від 01.12.2023 року). 

5. Розгляд інформації Департаменту фінансів Одеської міської ради (листи № 04-13/09/47 та № 04-13/12/51 від 09.01.2024 року) щодо:
- виконання доходної частини бюджету  Одеської міської територіальної громади на 2023 рік, порівняно з 2022 роком;
- виконання бюджету  Одеської міської територіальної громади за видатками, кредитуванням та фінансуванням за 2023 рік;
- інформація щодо розподілу та використання коштів Депутатського фонду Одеської міської ради за 2023 рік;
- фінансування витрат бюджету розвитку Одеської міської територіальної громади на 2023 рік.

17 січня оприлюднений лише протокол засідання комісії.

25 січня 


ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 25.01.2024 р.

1. Розгляд змін до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2023 рік:
1.1. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/32/141 від 23.01.2024 року. 

2. Розгляд проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 30 листопаду 2022 року № 1012-VІІІ "Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2023 рік".

3. Розгляд змін до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2024 рік:
3.1. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/31/140 від 23.01.2024 року.

4. Розгляд проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 29 листопаду 2023 року № 1618-VІІІ "Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2024 рік".

5. Розгляд проекту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 06.02.2020 року № 5645-VII "Про затвердження Міської цільової програми розвитку органів самоорганізації населення в м. Одесі на 2020-2024 року» (лист Управління з питань взаємодії з органами самоорганізації населення № 01-37/05 від 05.01.2024 року). 

14 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 14.02.2024 р. 

1. Розгляд звернень № 02-05/57-04 та № 02-05/58-04 від 29.01.2024 року начальника Управління капітального будівництва Одеської міської ради Бориса Панова щодо проєктів рішень: 
1.1. Про затвердження Додаткових угод до Угод про передачу коштів позики в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України; 
1.2. Про затвердження Угоди про передачу коштів позики в рамках Програми з відновлення України.

2. Розгляд коригувань бюджету Одеської міської територіальної громади на 2024 рік:
2.1. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/43/209 від 05.02.2024 року;
2.2. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/45/237 від 09.02.2024 року.

3. Розгляд поправок до проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 29 листопаду 2023 року № 1618-VІІІ «Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2024 рік".

4. Розгляд звернень громадян щодо звільнення  від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

16 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 16.02.2024 р. 

1. Розгляд коригувань бюджету Одеської міської територіальної громади на 2024 рік.

2. Розгляд поправок до проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 29 листопаду 2023 року № 1618-VІІІ «Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2024 рік".

19 лютого

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання комісії 19.02.2024 р.

1. Розгляд коригувань бюджету Одеської міської територіальної громади на 2024 рік:
1.1. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/43/209 від 05.02.2024 року;
1.2. лист Управління капітального будівництва Одеської міської ради    № 02-05/174-04 від 15.02.2024 року;
1.3. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/46/254 від 14.02.2024 року.
1.4. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/47/266 від 15.02.2024 року;
1.5. лист Департаменту фінансів Одеської міської ради № 04-13/49/274 від 16.02.2024 року. 

2. Розгляд поправок до проєкту рішення "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 29 листопаду 2023 року № 1618-VІІІ «Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2024 рік".

Кирило Бойко

Поділитися