06 липня 2023 р. 11:22

Лише дев'ять депутатів Херсонської міськради проводять прийоми громадян

Фото ілюстративне: Херсонська МВА

(Фото ілюстративне: Херсонська МВА)

Під час презентації підсумків діяльності депутатів Херсонської міської ради VIII-скликання за результатами 2-го року здійснення ними своїх повноважень, яка проводилася в онлайн-форматі, було показано основні тенденції за критеріями відкритості та прозорість. Про це повідомляє всеукраїнська громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад».

Відсутність інформації про прийом громадян на сайті Херсонської міської ради спостерігається у чотирьох депутатів нової версії сайту Херсонської міської ради: Євгенії Бєлої, Михайла Опанащенка, Антона Хмаро та Ірини Ценкер. Вони мають лише контактні електронні адреси у своїх профайлах.

За винятком цих чотирьох, інші депутати ради вказали адреси, дні, час прийому та контактні дані (особисті номери телефонів, номери телефонів помічників або електронні адреси). Однак, через нинішню ситуацію з російським вторгненням, рекомендується звертатися безпосередньо до депутатів для отримання актуальної інформації щодо проведення прийомів.


Інфографика: Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень

Під час аналізу діяльності депутатів Херсонської міської ради VIII скликання не було встановлено проведення  особистого прийому громадян 82% депутатського корпусу. У воєнних умовах лише 18% депутатів, що належать до фракцій "Слуга народу", "Нам тут жити" та "Європейська Солідарність", адаптують роботу до складних обставин і проводять особистий прийом. Ці депутати — Євгенія Бєла, Віталій Бєлобров, Андрій Калита, Олександр Ложичев, Галина Лугова, Алла Малицька, Андрій Медведєв, Ігор Осауленко та Оксана Погомій.


Інфографика: Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень

Традиційно депутати Херсонської міської ради взаємодіють з виборцями через соціальні мережі, офіційні профілі та помічників, проте формати спілкування зазнали великих змін після вторгнення. Активність депутатів у Facebook відрізняється, деякі з них піддали сторінки самоцензурі. 28 депутатів активно ведуть сторінки, використовуючи двосторонню комунікацію, тоді як 17 депутатів інформують про свою діяльність. Наразі, безпека є основним критерієм доступності особистих каналів комунікації, обмежуючи їх до груп допомоги та перевірених осіб.

Відповідне дослідження проводилось також серед депутатів Одеської міської ради. 

За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад. В соціальній мережі Facebook на сторінці "Місцеві депутати. Атестація".

Володимир Шкаєв

Поділитися