20 березня 2024 р. 17:33

Оновлено! Антимонопольний комітет розпочав справу відносно Миколаївської міськради

ФОТО: Антимонопольний комітет України

(ФОТО: Антимонопольний комітет України)

 Антимонопольний комітет розпочав справу проти Миколаївської міської ради за ознакою порушення у вигляді антиконкурентних дій.

Про це повідомляє пресслужба Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Бездіяльність полягає у неврегулюванні органом місцевого самоврядування цілої низки питань щодо:

  •  встановлення плати за доступ до об’єктів доступу комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва відповідно до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж»;
  • забезпечення недискримінаційного доступу операторів/провайдерів електронних комунікацій (телекомунікацій), уповноважених ними осіб до інфраструктури об’єктів доступу комунальної власності територіальної громади на договірній основі з підприємствами, на балансі яких перебуває ця інфраструктура;
  • здійснення контролю за дотриманням підприємствами комунальної власності територіальної громади вимог законодавства щодо забезпечення на договірній основі безперешкодного доступу операторів та провайдерів телекомунікацій, уповноважених ними осіб до інфраструктури об’єктів доступу, що перебуває у них на балансі, а також за правильністю обрахування плати за доступ.

У зв'язку з цим у 2022 році адміністративна колегія відділення надала Миколаївській міській раді ряд рекомендацій. Остання мала припинити бездіяльність та урегулювати всі питання.

На вжиття відповідних заходів органу місцевого самоврядування було надано три місяці.

Але надані рекомендації Миколаївською міською радою так і не були виконані.

У зв’язку із зазначеним, адміністративна колегія Південного МТВ 19.03.2024 року розпочала розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції відносно Миколаївської міськради.

Раніше стало відомо, що засновник міжнародного бізнесу з торгівлі автозапчастинами для дизельних авто ТОВ "Автомодерн" Ігор Копитін став депутатом у 2019 році по 129 округу від "Слуги народу". З того часу він продав бізнес і згідно з декларацією став жити на одну зарплату та заощадження.

Також повідомлялось, що миколаївський депутат Ігор Негулевський живе на одну зарплату.

А дружина очільника Миколаївської обласної державної адміністрації Юлія Кім отримала у 2022 році від чоловіка у подарунок годинник Hublot вартістю у 438 тисяч 720 гривень та стала власницею Bitcoin на 848 тисяч 38 гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися