17 березня 2024 р. 20:04

Миколаївський суддя потрапив до топу автовласників

ФОТО: Слово і діло

(ФОТО: Слово і діло)

Суддя Миколаївського апеляційного суду Миколи Міняйла потрапив у топ автовласників.

Про це повідомляє аналітичний портал Слово і діло.

Найбільше автомобілів у сім'ї голови Житомирського апеляційного суду Юрія Жизнєвського.

Він володіє 6 автівками: двома Toyota, Nissan Micra, ВАХ 2121, ЛУА 3967 Фаетон-В, а також Газ 69 Фаетон-В. Його дружина має Toyota RAV-4 (2013 року випуску) і Volkswagen Pointer (2006 року).

На другому місті - голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло. В нього три автомобілі: Toyota RAV-4, Honda CR-V 2/0 та ВАЗ 21061. Члени його сім'ї автомобілів не мають.

Голова Харківського апеляційного суду Олена Грошева володіє автомобілями Lexus RX300, Hyundai Accent RBK.

Володимир Рунов, який керує Сумським апеляційним судом, володіє двома автомобілями Nissan – Juke та Rogue SV AWD. Також, згідно з декларацією, за договором він може використовувати ВАЗ 21011.

Голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко задекларував два автомобілі, що перебувають у його власності: BMW X5 та Mazda 06.

Ярослав Головачов, голова Київського апеляційного суду, задекларував автомобіль BMW X5, яким він має право користуватись за договором (безкоштовно). Крім того, він та його дружина на підставі усної домовленості мають право користуватися автомобілем Mercedes Benz GLS 400.

Кропивницький суддя Валерій Драний згідно з декларацією не має автомобілів безпосередньо у власності, але за договором він може використовувати Hundai Azera. Його дружина володіє Volkswagen Tiguan.

Львівський суддя Василь Головатий задекларував своє авто Toyota LC Prado, а також Audi A3, що належить дочці.

Вінницький суддя Сергій Медвецький їздить на Lexus ES350, а його дружина користується Nissan Rogue (право користування).

Голова Полтавського апеляційного суду Сергій Гальонкін задекларував Honda Civic, голова апеляційного суду у Херсоні Олександр Коровайко – Volkswagen Touareg, голова Чернівецького апеляційного суду Валерій Марчук – Toyota RAV-4, голова Чернігівського суду Геннадій Салай – Suzuki Vitara. У членів їхніх сімей автомобілів немає.

Рівненський суддя Олег Полюхович у власності автомобіля не має (тільки причіп). Але на його дружину задекларовано Mazda CX-5.

У спільній власності сім'ї голови Тернопільського апеляційного суду Богдана Гірського знаходиться автомобіль Nissan X-TRAIL. Родина Івано-Франківського судді Богдана Гриновецького також спільно володіє Volkswagen Tiguan.

Голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка їздить на Toyota Camry, а його дружина – на Lada 212140.

Віктор Гапончук (Волинський апеляційний суд) користується автомобілем Mitsubishi Outlander 2.0, офіційно він не перебуває у його власності. Дружина володіє Toyota RAV-4.

У власності Донецького судді Андрія Гапонова знаходиться Suzuki SX4, у його дружини – Suzuki NEW SX4.

Голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош у власності автомобілів не має, але користується Skoda Kodiaq Style 2.0.

Дружина голови Одеського апеляційного суду володіє автомобілем Volkswagen Golf, а чоловікові Григорію Колеснікову віддала у безплатне користування Audi Q3.

Тетяна Спірідонова, голова Хмельницького апеляційного суду, володіє Toyota RAV-4. Її чоловік безкоштовно користується Volkswagen Golf. Крім того, сім'я за домовленістю може безкоштовно користуватися Mercedes Benz C180.

Єдина родина без автомобілів взагалі – у голови Дніпровського апеляційного суду Наталії Деркач.

Дружина миколаївського нардепа від "Слуги народу" значно збільшила свій дохід. "Центр публічних розслідувань" дослідив, як збільшується фінансовий стан дружини народного обранця  згідно з його деклараціями.

У 2022 році Максим Дирдін отримує лише зарплату в розмірі 587 тисяч гривень, а його дружина заробила 1,8 мільйона гривень. За два роки їхні гривневі активи зросли на 128 тисяч гривень і становили 965,1 тисячі гривень, іноземні валютні заощадження залишилися без змін.

Також Центр публічних розслідувань дослідив, як змінювався фінансовий стан миколаївського нардепа-бізнесмена Ігоря Негулевського згідно з його деклараціями про майновий стан.

У 2022 році нардеп заробив 463 тисячі гривень. А його активи зменшились на 20 тисяч доларів та 73,8 тисячі гривень.

З нерухомості в депутата у співвласності з сином квартира у місті Вознесенськ Миколаївської області загальною площею 62,9 кв метрів. Плюс, квартира й паркомісце в Києві, яке він орендує. Вартість оренди нардеп не вказав.

Анна Бальчінос

Поділитися