29 листопада 2017 р. 08:59

У Роздільнянської міської ради з’явилася власна сторінка у Facebook

У Роздільнянської міської ради з’явилася власна сторінка у Facebook

Соціальні мережі давно вже стали потужним інформаційним полем, яке активно використовується для публікації новин і аналізу ситуації в регіоні, країні і за її межами. 

Після того, як мережа «ВКонтакті» втратила популярність в Україні, більшість користувачів перейшли до Facebook. Та тільки четверо роздільнянських депутатів використовують свої сторінки у Facebook для спілкування з виборцями. Це вдвічі більше у порівнянні з минулим роком, та набагато менше, ніж могло би бути, якби депутати Роздільнянської міськради скористалися можливостями зручного майданчика для інформування виборців про свою депутатську діяльність.

Соціальні мережі для комунікації з виборцями використовують 4 депутати: Оксана Дмитренко і Наталя Щвець («Батьківщина»), Олександр Ісаєв («Наш край»), Вадим Ковальський («Радикальна партія Олега Ляшка»). Не можна сказати, що на сторінках Оксани Дмитренко, Наталі Щвець та Олександра Ісаєва багато інформації саме про депутатську діяльність, але це відкриті для коментування сторінки, на них час від часу з’являються партійні дайджести чи пости про наслідки діяльності депутатського корпусу та міські заходи. Вадим Ковальський, який влився до депутатського корпусу близько півроку тому, свою сторінку використовує найбільш активно, і повідомлень про депутатські прийоми та партійні заходи в нього найбільше. 22 депутати або не мають акаунтів в соціальних мережах, або мають, але використовують їх неактивно, чи лише для особистої та розважальної інформації, — як Андрій Тегляєв («Радикальна партія Олега Ляшка»), Юрій Кукса («Відродження») чи Олександр Гандибул («Батьківщина»).

Три місяці тому секретар Роздільнянської міськради Олександр Ісаєв створив у Facebook сторінку «Місто Роздільна», яку активно просуває — на сьогоднішній день у «Міста Роздільна» вже більше 2,5 тисяч друзів. На сторінці регулярно з’являються повідомлення про заходи, фотографії з них, оголошення про плани мерії. На жаль, депутатські звіти та графіки прийому на сторінці на розміщені, та будемо сподіватись — вони таки з’являться.

Наразі, слід зазначити, що можливості офіційного сайту Роздільнянської міськради залишаються вкрай обмеженими — новий сайт ніяк не доведуть до ладу запрошені фахівці, а старий викликає нарікання через надто низьку потужність і мінімальні можливості інформування.
 

Поділитися