18 квітня 2024 р. 10:02

На лікарнях Миколаївщини та Херсонщини заробили понад 2 мільйони

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

На закупівлях для комунальних медичних закладів Миколаївщини та Херсонщини викрили змову.

За інформацією Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України між ПП "Сінергія" та ФОП Арташ В.О., яки брали участь у в 11 процедурах закупівель, була змова.

Закупівлі були проведені у 2020-2021 роках на загальну суму 2 мільйони 749 тисяч 550 гривень. 

Закупівлі передбачали придбання замовниками послуг з обслуговування програмного продукту, який повинен синхронізуватися з медичною електронною системою "Поліклініка без черг".

Під час розгляду справи Відділення встановило низку фактів, які свідчать про узгоджену поведінку учасників під час підготовки та участі в торгах.

17 квітня 2024 року адміністративна колегія Південного МТВ визнала дії ПП "Сінергія" та ФОП Арташ В.О. порушеннями Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

За це на відповідачів накладено штрафи на загальну суму 777 тисяч 434 гривні.

Нагадаємо, згідно з Законом України "Про публічні закупівлі" підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Днями у суді визнали недійсним укладений за наслідками публічної закупівлі договір щодо придбання спеціального автотранспорту на суму понад 60 мільйонів гривень. Йдеться про  позов першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Південного офісу Держаудитслужби України та одного з підрозділів ГУ ДСНС в області.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві планує витратити на ремонт понад 10 мільйонів гривень. Аукціон будуть проводити у форматі відкритих торгів з особливостями, які передбачають, що майже всі строки коротші відповідно до закону "Про публічні закупівлі". 

Комунальне підприємство "Міські дороги" запланувало укладання угоди про відновлення дорожнього покриття після аварійного ремонту теплових мереж в Одесі із товариством з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой". Закупівлю провели 14 квітня у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в компанії не було.

Анна Бальчінос

Поділитися