08 травня 2024 р. 11:02

Криміналісти провели практичне заняття для майбутніх миколаївських юристів

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Студентів одного з миколаївських вишів навчали збирати речові докази та працювати на місці вчинення умовного вбивства. Співробітники відділу криміналістичного забезпечення ознайомили майбутніх юристів зі специфікою своєї роботи.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці розповіли як проводять огляд місця події під час здійснення крадіжок, збройних нападів, вбивства чи інших тяжких злочинів. Також показали студентам, що знаходиться у їхніх криміналістичних валізах та наочно показали як правильно виявляти, фіксувати та вилучати слідову інформацію.

За словами начальника відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління обласного главку поліції Дениса Скрипника, на місці злочину криміналісти використовують різноманітні техніко-криміналістичні засоби, застосування яких дозволяє криміналісту виявляти та вилучати різні сліди, що мають значення для справи. 

Також в пригоді стають пошукові засоби для виявлення різних об’єктів, що можуть мати значення речових доказів, таких як металошукачі, магнітні граблі, щупи, ультрафіолетові освітлювачі, різноманітні лазери та кутоміри, які допомагають визначити можливу відстань з якої злочинець здійснював постріл зі зброї, - розповів Денис Скрипник

Після теоретичної частини заняття студенти, як справжні криміналісти, відтворювали "картину" умовного вбивства людини, збирали та упаковували речові докази. 

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Днями відбулась екскурсія для 40 студентів першого курсу Миколаївського юридичного фахового коледжу та Національного університету "Одеська юридична академія" до Державної установи "Миколаївський слідчий ізолятор". Студенти ознайомились з умовами утримання слідчого ізолятора, розпорядком дня, якістю харчування тощо.

Нещодавно сільським школам, що розташовані у прифронтових громадах Миколаївщини, було передано 24 мобільних комп’ютерних класи та комплекти навчальної літератури. 

Кожен мобільний клас містить 8 ноутбуків з унікальним контентом eKidz для школярів, один професійний пристрій для вчителя, набір доступних аксесуарів для дітей з особливими освітніми потребами, україномовний цифровий підручник, методичні посібники для педагогів та зарядну станцію з WiFi/LTE-роутером.

Крім того, Миколаївщина, як прифронтова територія, отримає шкільні автобуси для повернення учнів до очного навчання. З державного бюджету розподілять гроші на закупівлю автобусів для закладів загальної середньої освіти всіх областей, які цього потребують. Розмір державної субвенції на закупівлю шкільних автобусів становить 1 мільярд гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися