20 квітня 2024 р. 22:32

Суддю з Миколаївщини відсторонили від посади та хочуть звільнити: відомо за що

Фото: Судова влада України

(Фото: Судова влада України)

Вища рада правосуддя відсторонила суддю  Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову.

Про таке повідомили у пресслужбі ВРП.

Там зазначили, що Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Олени Волкової до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

"Враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя, суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову Олену Іванівну відсторонено від здійснення правосуддя", – йдеться у повідомленні.

Варто додати, якщо до судді застосовують дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення, вона автоматично відстороняється від роботи.

За даними Nikcenter, на Олену Волкову подав скаргу один з учасників справи, який стверджував, що вона не дотримується строків розгляду справи. Під час розгляду скарги суддя Южноукраїнського міського суду заперечувала будь-яку свою вину та розповіла, що в неї немає секретаря судового засідання та існує конфлікт з головою суду.

Ми писали, що суддя Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйла потрапив у топ автовласників. Він на другому місці. В судді три автомобілі: Toyota RAV-4, Honda CR-V 2/0 та ВАЗ 21061. Члени його сім'ї автомобілів не мають.

Найбільше автомобілів у сім'ї голови Житомирського апеляційного суду Юрія Жизнєвського. Він володіє 6 автівками: двома Toyota, Nissan Micra, ВАХ 2121, ЛУА 3967 Фаетон-В, а також Газ 69 Фаетон-В. Його дружина має Toyota RAV-4 (2013 року випуску) і Volkswagen Pointer (2006 року).

Також повідомлялось, Вища рада правосуддя продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького ще на два місяці.

 

Ірина Глухова

Поділитися