27 квітня 2024 р. 17:01

У Миколаєві судили співробітницю обленерго, яка закликала рф захопити Україну

Фото: Ніквєсті

(Фото: Ніквєсті)

Колишня заступниця начальника одного з відділів у "Миколаївобленерго" отримала два роки тюрми за публічну підтримку російської армії. 

Про це стало відомо з вироку Заводського районного суду міста Миколаєва.

Згідно з матеріалами справи, на момент скоєння злочину жінка працювала заступником начальника служби з розподілу електричної енергії Акціонерного товариства "Миколаївобленерго". У своїх висловлюваннях у службовому кабінеті 10 квітня 2023 року вона висловила підтримку діям збройних сил росії, закликаючи до "очищення" території України. Ці вислови, зафіксовані у судовому рішенні, викликали обурення і стали підставою для порушення кримінальної справи. 

Жінка говорила наступні слова: "В Одесі на Таїрова, летіла собі ракета мирно на цей аеродром Шкільний нехай летить, ви збиваєте над містом ППО, у вас гинуть люди і ви кажете, що це росіяни? (…) Ну як навіщо, ну ти мене вбиваєш, країна перебуває у стані війни, вони (росіяни) повинні перемогти цю погань, щоб перемогти, треба спочатку зруйнувати, і це вони ще добре, ще пару ударів і… Нічого страшного, ми це заслужили, я заслужила, ти заслужила за ось ці 30 років бидлячества, за ось ці 30 років. За мовчання".

За інформацією "Судового репортера", обвинувачена підтримує звʼязок із родичами з рф, а її племінник бере участь у війні проти України на боці окупантів. 

За результатами лінгвістичної експертизи вищезгаданих висловлювань, у серпні 2023 року жінці було пред'явлено обвинувачення. Суд визнав її винною та встановив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Пізніше апеляційний суд вирішив залишити обвинувачену у СІЗО без права на внесення застави.

У квітні 2024 року жінка уклала угоду про визнання вини. У вироку зазначено, що її позбавили волі на 2 роки, але з урахуванням попереднього тримання під вартою та добровільної переведеної раніше застави на користь Збройних Сил України, їй буде зараховано 8 місяців вже відбутого тюремного строку.

Ми писали, солдат рф змусив жителя Миколаївщини перевдягнутися в жіночий одяг і посадив його у будку.

Також повідомлялося, на Миколаївщині судитимуть козачого командира рф.

Ще суд виніс заочний вирок військовослужбовиці 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Наталії Лисицькій, у пособництві державі-агресору.

Ірина Глухова

Поділитися