26 березня 2024 р. 15:59

На Одещині та у Миколаївщині через негоду знеструмлені 70 населених пунктів

Фото: Інтент/Кирило Бойко

(Фото: Інтент/Кирило Бойко)

Негода знеструмила близько 70 населених пунктів в Одеській і Миколаївській областях, зокрема на Одещині через сильні пориви вітру без світла залишились близько 44 тисяч точок обліку. 

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

В обласному центрі діють графіки погодинних відключень. Обмеження застосовуються для понад 33 тисяч абонентів. 

Станом на 10:00 ранку, 26 березня, внаслідок негоди в Одесі відомо про 14 повалених дерев і 27 пошкоджень ліній зовнішнього освітлення. 

Фахівці Комунального підприємства «Міські дороги» від початку дощу чергують на вулицях міста. Комунальники відкачують воду з найбільш підтоплених місць та розчищають дощоприймачі від листя та сміття, яке наносить дощовою водою в стоки. 

Починаючи з сьомої години ранку чотири бригади КП "Міськзелентрест" працюють на вулицях міста, розпилюють та вивозять повалені негодою дерева. Найперше комунальники прибирають дерева, які впали на дороги та заважають проїзду автотранспорту. 

Також зафіксовані 27 пошкоджень ліній зовнішнього освітлення. Електромонтери КП "Одесміськсвітло" відновлюють роботу електромереж. Вже опрацьовано три адреси.  

Через налипання мокрого снігу в Миколаївській області знеструмлені понад 1,6 тисячі абонентів у трьох населених пунктах. 

У Херсоні енергетики заживили 156 абонентів, відключеними залишається ще майже 3 тисячі абонентів. В області вдалося увімкнути 3,7 тисячі домогосподарств у чотирьох населених пунктах. Залишаються знеструмленими через бойові дії понад 28 тисяч точок обліку у 45 населених пунктах. 

У січні в Одесі запланували побудувати нову трубу районної котельні "Північна-2" на вул. Паустовського. Роботи розпочнуть після закінчення опалювального сезону. Під час негоди у листопаді труба була сильно пошкоджена та відновленню не підлягає.

Вітер та заметіль, що вирували Одеською областю весь день 26 листопада призвели до руйнування труби однієї з котелень Одеси, обривів контактної мережі електротранспорту та падіння понад 100 дерев.

Вночі внаслідок сильного вітру на одній з районних котелень великої потужності сталася аварія — впала труба заввишки понад 100 метрів. 

Окрім того, через нестабільне постачання електроенергії в Одесі були знеструмлені котельні тож районній довелося вимкнути, через що у домах одеситів пропало опалення.

Кирило Бойко

Поділитися