20 квітня 2024 р. 17:05

Пляжний сезон на Миколаївщині: де можна буде відпочивати

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Морське узбережжя у Миколаївській області буде закрите для відвідування. Втім, планується відкрити доступ до лиманів та інших водойм, де можна безпечно відпочивати.

Про таке повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в коментарі для Укрінформу.

Посадовець наголосив, що офіційний курортний сезон на Миколаївщині відкрито не буде.  Відвідування моря в регіоні залишається під забороною через замінованість узбережжя і обстріли. 

"Точно можу сказати, що до нас люди їдуть та готові. Можу сказати, що на Херсонщину ніхто не їде відпочивати — це неможливо. Стосовно нашої області, то море буде закритим. Лимани та річки, де можна відпочивати, будуть відкриті, до цього ми готуємось. Але море буде закритим — я так бачу", - сказав Кім.

А тим часом Одеса може стати єдиним містом на морському узбережжі, де дозволять купатися.

За словами директора департаменту культури Івана Ліптуги, Одеса має конкурентну перевагу перед іншими містами на півдні України. Вона полягає в тому, що на одеських пляжах все-таки можна буде купатись, на відміну від Затоки, Миколаєва чи Чорноморська.

Ліптуга стверджує, що курортний сезон в Одесі розпочнеться на початку червня за умови відсутності катастроф, схожих на підрив Каховської ГЕС минулого літа. Загроза обстрілів та мінна небезпека зменшили туристичний потік, тож необхідно врахувати безпеку відпочивальників. Перевірка узбережжя та підготовка пляжів вже триває.

В Одесі через наближення курортного сезону вирішили продовжити час продажу алкогольних напоїв на одну годину - до 23.00 .

Ірина Глухова

Поділитися