18 квітня 2024 р. 14:32

Оновлено! На Миколаївщині будуть створювати комфортні укриття

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Віталій Кім провів зустріч з литовськими партнерами стосовно облаштування комфортних укриттів. Серед напрямків співпраці – розширення програми облаштування укриттів модульними меблями. Одним з таких прикладів є створення комфортного простору в укритті однієї зі шкіл Миколаївської області.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

У середу, 17 квітня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім обговорив потенційні напрямки співпраці з директором компанії-виробника меблів UAB DUV, представником фонду LITUA Вітасом Люджюсом та директором компанії з виробництва фанери UAB Likmerė Міндаугасом Касмаюскісом.

У ході зустрічі Віталій Кім подякував за підтримку та висловив зацікавленість у подальшому співробітництві.

Дякую вам за те, що не лишилися осторонь під час російської військової агресії та підтримали нашу країну. Цей проєкт є чудовим свідченням того, як міжнародна співпраця може допомогти покращити життя людей в умовах війни, – зазначив начальник Миколаївської ОВА.

Представник литовського фонду LITUA Вітас Люджюс підкреслив важливість спільних зусиль та розповів про те, як було розроблено концепцію модульних меблів для укриттів.

Я хочу подякувати вам та українському народові за вашу стійкість. З початку повномасштабного вторгнення ми хотіли якось вам допомогти – на нашу пропозицію швидко відреагував Технічний університет Вільнюса та допоміг реалізувати ідею модульних меблів. Унікальність цих систем полягає в зручності транспортування та монтажу, сегменти легко з'єднуються без додаткових гвинтів, – сказав він.

Крім того, у рамках зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Миколаївською ОВА та Благодійною організацією "Вест суппорт в Україні", яка координувала роботу литовського фонду.

Днями на Миколаївщині делегація Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO)  презентували проєкт відновлення сільських громад, які постраждали від воєнних дій. Крім того, представники FAO презентували аналіз пошкоджень орних земель у постраждалих районах Миколаївської області, спричинених бойовими діями.

Також на Миколаївщині будуть будувати підземні школи. Таке будівництво має стати пріоритетом уряду.  Влада має створити безпечні умови навчання, щоб не втратити дітей у школах.

Раніше, органи місцевого самоврядування Миколаєва планують відновити та модернізувати зруйновані війною багатоповерхові будинки, спираючись на досвід та інноваційні технології естонських квартирних товариств.

Анна Бальчінос

Поділитися