18 квітня 2024 р. 12:58

Понад мільярд гривень нараховано мешканцям Херсонщини за урядовою програмою "єВідновлення"

Бериславський район. Фото: поліція Херсонської області

(Бериславський район. Фото: поліція Херсонської області)

Понад три тисячі родин зможуть відремонтувати пошкоджені російськими снарядами оселі або придбати нове житло. 

Про це розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, 2 675 родин отримали змогу відремонтувати власні оселі побиті російськими снарядами - їм нарахували понад 445 мільйона гривень.

Ще 474 мешканці області котрим російські війська вщент знищили будинки можуть придбати нове житло. Люди отримали житлові сертифікати на загальну суму 602 мільйони гривень", - сказав Прокудін.

Також Прокудін нагадав, мешканцям Херсонщини долучатись до програми "еВідновлення". Однак зауважив, що наразі програма розрахована на території, які не віднесені до зони активних бойових дій:

Це дуже просто, адже подати документи можна через "Дію". Спочатку ви реєструєте пошкоджене майно, надсилайте заявку, комісія оглядає помешкання і встановлює розмір компенсації. Далі ви отримуєте гроші на картку для відновлення або сертифікат для придбання нового житла". 

Раніше повідомлялось, що в рамках президентської програми "пліч-о-пліч" понад 2 тисячі родин Херсонської області, які втратили домівки через російську агресію, отримали 290 мільйонів гривень на відбудову житла. Також було видано на 486 мільйона сертифікатів на придбання житла.

Загалом, внаслідок російської агресії, пошкоджено близько 26 тисяч цивільних об'єктів: багатоквартирні та приватні будинки, школи, дитсадки, лікарня та адмінбудівлі. На зараз відновили майже 3 тисячі 200 об'єктів та понад 1 тисячу 100 будинків. У 108 зараз тривають роботи. 

Фахівці приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Одеса розглянули найбільш поширені запити та надали рекомендації, як подолати технічні проблеми при використанні платформи "єВідновлення".

Олеся Ланцман

Поділитися