22 квітня 2024 р. 19:48

Дії одеського ексдепутата-втікача будуть розслідувати, але є нюанс

Фото: Facebook Віктора Баранського

(Фото: Facebook Віктора Баранського)

НАБУ отримали дозвіл ВАКС на здійснення заочного досудового розслідування щодо одеського бізнесмена-втікача та колишнього депутата Віктора Баранського, який причетний до корупційних схем в Україні.

Таке рішення ухвалила Апеляційна палата ВАКС повідомило видання "Слово і діло".

Зокрема, суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування у справі про заволодіння 32 суднами ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство".

У лютому 2023 року президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства депутата від ОПЗЖ Одеської міської ради Віктора Баранського.

Нагадаємо, що НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексдепутатам Одеської облради та ще чотирьом у заволодінні 32 суднами Дунайського пароплавства більш ніж на 80 млн гривень.

За даними слідства, депутати організували схему заволодіння ліхтерами УДП у серпні 2017 року. Судна передавали для фрахту підконтрольній компанії, яка потім переправляла їх до Туреччини. Там ліхтери розбирали та будували з них баржі більшої місткості, після чого організатори відбуксирували їх в Україну для використання у власних комерційних цілях.

Після цього ВАКС обрав запобіжний захід колишньому очільнику "Українського Дунайського пароплавства" Дмитру Барінову у вигляді застави в розмірі чотири мільйони гривень. Барінов зараз обіймає посаду заступника голови із взаємодії з органами влади державного підприємства "Адміністрація морських портів України". До того ж він сам прокоментував вручення йому підозри у соцмережах.

"Я навіть радий нарешті поставити крапку у цій багаторічній справі й щоб реально винні були притягнуті до відповідальності. Завжди співпрацював зі слідством і продовжую це робити. Я абсолютно не винен і доводитиму це в судовому процесі", - написав Барінов у facebook.

Наразі він обіймає посаду заступника голови із взаємодії з органами влади державного підприємства "Адміністрація морських портів України".

Раніше ми писали, що 56 обранців від Одеської міської ради не подали декларації, серед них й депутат від ОПЗЖ Віктор Баранський та представниця Партії Шарія Олена Зефнер.

Ірина Глухова

Поділитися