22 березня 2024 р. 16:29

Одесит торгував посвідченнями по боротьбі з корупцією

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Правоохоронці затримали жителя Одеси, який за гроші обіцяв вступ до антикорупційної громадської організації.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Чоловік розповів своєму знайомому, що працює помічником в одній з антикорупційних громадських організацій та за грошову винагороду може посприяти вступити до неї, вплинувши на "потрібних" людей. 

За його словами, наявність посвідчення члена ГО надавала б можливість безперешкодного проїзду блокпостів, уникнення перевірок військово-облікових документів, а іноді, за попереднім узгодженням з керівництвом, навіть поїздок містом в комендантську годину.

(Фото: Нацполіція на Одещині)

Спочатку зловмисник запросив за членство 1500 доларів, проте потім знизив цю суму до 500 доларів, вимагаючи також анкетні дані для виготовлення посвідчення. Втім, вже наступного дня, під час передачі посвідчення новому члену організації на одній з вулиць міста, зловмисника затримали правоохоронці.

Жителю Одеси оголосили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За скоєне йому загрожує покарання штрафом від 34 тис. 93 тис. 500 грн або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Нині слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Нагадаємо, на одному з пунктів пропуску прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили в іноземця елемент російської пропаганди та іноземну валюту у розмірі 50 тисяч євро.

Також в пункті пропуску "Маяки-Удобне-Паланка" затримали жителя Одеси з підробленим закордонним паспортом. Чоловік призовного віку намагався виїхати до Молдови

 

Ірина Глухова

Поділитися