20 квітня 2024 р. 14:59

Директор з Миколаївщини розтратив гроші комунального підприємства

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

На лаві підсудних опинився директор комунального підприємства Чорноморської сільської територіальної громади. Його звинувачують у розтраті чужого майна у великих розмірах.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, протягом 2022 року посадовець, виступаючи як покупець від імені комунального підприємства, уклав та підписав низку договорів. Йдеться  про закупівлю з товариством транспортних засобів для надання послуг у галузі житлово-комунального господарства. Прокуратура з’ясувала, що ціна у договорі були значно завищеною. Це призвело до збитків бюджету територіальної громади на суму 645 тисяч гривень.

Окружна прокуратура скерувала  до суду обвинувальний акт щодо посадовця. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

А тим часом на Миколаївщині судитимуть ексдиректора держпідприємства, який завдав збитків державі на суму майже 45 мільйонів гривень.

Також колишнього голову Ольшанської селищної ради Миколаївського району звинуватили у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. Йому загрожує тюремний строк.

Раніше повідомлялося, що ритуальна служба у Миколаєві заробила гроші на послугах, які не надавала. Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи стосовно зловживання монопольним становищем.

Ще викрили змову на закупівлях для комунальних медичних закладів Миколаївщини та Херсонщини. Закупівлі були проведені у 2020-2021 роках на загальну суму 2 мільйони 749 тисяч 550 гривень. 

Ірина Глухова

Поділитися