14 квітня 2024 р. 20:29

Спортсмен-колаборант з анексованого Криму буде видобувати сіль на окупованій Херсонщині

Фото: Генічеськ ua

(Фото: Генічеськ ua)

Майстер спорту з греко-римської боротьби з анексованого Криму 34 річний Артем Петров вирішив зайнятись видобутком солі в окупованому Генічеському районі.

 Про це повідомляє Генічеськ ua.

На початку квітня 2024 року Артем Петров заснував у Генічеську компанію "Югропромсоль", основний вид діяльності якої - видобуток солі. Також фірма може виробляти приправи й прянощі та торгувати сіллю.

Петров колишній спортсмен, який до окупації Криму навчався у ТНУ ім. Вернадського, виступав за команди Сімферополя і Маріуполя. Після 2014 року неодноразово брав участь у російських змаганнях з греко-римської боротьби. При цьому порушував державний кордон України, літаючи у рф через закритий міжнародний пункт пропуску. Вже під час окупації отримав звання майстра спорту і тренує борців у Сімферополі. 

До слова, почесним президентом окупаційної федерації спортивної боротьби в Криму є гауляйтер Сергій Аксенов.

Після анексії півострова колаборант Артем Петров за окупаційним законодавством зареєстрував дві будівельні фірми: "Сибинтел-юг" у Сімферополі та "Арт-свод строй" у Краснодарі. При чому обидві збиткові: чистий прибуток минулого року Сибинтел-юг склав мінус 1,5 мільйона рублів, а річний валовий прибуток Арт-свод строй торік знизився до мінус п'яти тисяч рублів. 

Фото: скрін з сайту реєстрів юросіб рф

Фото: скрін з сайту реєстрів юросіб рф

У Херсонській області знаходиться кілька соляних промислів, де сіль добувають методом випарювання. Видобуток на Генічеському озері (Арабатська стрілка, півострів Семенівський кут) здійснювало ДП "Генічеський солезавод". Промислом на Кінбурнській косі займалось ДП "Геройське дослідно-промислове підприємство".

До того прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт генерального директора АТ "Видавництво та типографія "Таврида", якого підозрюють пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова.

Також підозри отримали 11 "приватних підприємців" анексованого півострова, які у 2022-2023 роках уклали "контракти" з окупаційними виправними колоніями у м.Севастополі й так званою "федеральною службою виконання покарань рф".

Також судитимуть підприємця з Криму, я кий сприяв окупантам у проведенні незаконних призовних кампаній.

Олеся Ланцман

Поділитися