25 березня 2024 р. 15:04

Миколаївські правоохоронці перекрили канал збуту наркотиків, зброї та вибухівки

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

На Миколаївщині правоохоронці перекрили міжрегіональний канал збуту наркотиків, зброї та вибухівки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У ході оперативних заходів було встановлено, що 41-річний мешканець Первомайського району організував незаконний бізнес, залучивши до своєї злочинної діяльності ще чотирьох знайомих віком від 28 до 35 років.

Разом чоловіки налагодили схему збуту наркотичних засобів, зброї та вибухових пристроїв по усій території країни. Так, організатор отримував озброєння і партії наркотиків, які фасував та передавав членам угруповання для подальшого збуту.

Щомісячний прибуток угруповання складав понад 500 тисяч гривень.

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

У ході проведення низки обшуків правоохоронці виявили та вилучили понад 4,2 кілограма готового до вживання канабісу, 50 грамів амфетаміну, 120 грамів Альфа PVP тощо.

Зі зброї було найдено: 44 гранати Ф-1 та 1 граната РДГ 5 із запалами, 48 запалів до ручних гранат (УЗРГМ), 265 набоїв різного калібру, ручні протитанкові гранатомети, рушниці, пістолети різних марок та штик ножі.

Також вони зберігали грошові кошти в сумі понад 270 тисяч гривень, майже 4000 доларів США, понад 3600 Євро та 700 крон.

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Нині фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав організатору угрупування та трьом його посібникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, відносно п’ятого фігуранта обрано домашній арешт на той самий строк.

Також вирішуватиметься питання щодо надання додаткових кваліфікацій діям кожного з учасників угруповання та перекваліфікації даного злочину на більш тяжкий.

Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження до організатора наркотичних засобів і психотропних речовин та озброєння.

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Днями у Миколаєві відбулось підготовче судове засідання у справі щодо ексспівробітника підрозділу "Беркут", обвинуваченого в державній зраді.

Обвинувачений отримував завдання щодо збору та передачі інформації щодо базування підрозділів ЗС України на території Миколаївської та Херсонської областей. 

Також у Центральному районному суді Миколаєва розглядали справу 39-річного місцевого жителя, якого звинувачують у державній зраді, розпалюванні ворожнечі, пособництві державі агресору та запереченні збройної агресії рф.

Колишній електрик став гауляйтером окупованої Асканії Нової. На сайті селищної ради вказано, що у 2020 році Сергій Воронін працював електриком Чаплинської селищної ради. Він очолює постійну комісію з питань планування, бюджету та фінансів, економічної політики та реформ, транспорту, будівництва і комунального господарства.

Анна Бальчінос

Поділитися