14 квітня 2024 р. 19:31

На 15 років позбавлено волі поліцейського-зрадника з Херсонщини

Микола Колесніченко. Фото: СБУ

(Микола Колесніченко. Фото: СБУ)

Старший лейтенант поліції з Голої Пристані 31-річний Микола Колесніченко при росіянах обійняв посаду псевдооперуповноваженого карного розшуку. До того ж поліцейський-колаборант брав участь у так званих фільтраційних заходах окупантів.

Про це стало відомо з вироку Теплодарського міського суду Одеської області.

Як встановило слідство діючий, Колесніченко (на той час він був дізнавачем сектору дізнання відділення поліції №1 Скадовського райвідділу поліції) приблизно у квітні-червні погодився співпрацювати з окупацуійною владою й обійняв посаду псевдооперуповноваженого карного розшуку в незаконно створеному "Голопристанскому районному отделении полиции".

За словами колишнього керівника Колесніченка, він бачив, як той разом із військовими росгвардії вилучали з магазинів в Голій Пристані банківські термінали, щоб місцеві жителі не користувалися картками українських банків, бачив обвинуваченого на автовокзалі в місті коли він з іншим колаборантами перекрили дорогу. Колесніченко тоді був у форменному одязі поліції рф й мав задоволений вигляд.

Також свідок повідомив, що обвинувачений брав участь у фільтраційних заходах в гаражних кооперативах міста з метою виявлення людей, зброї, автомобілів, які зберігалися в гаражах.

Інший свідок розповів, що Колесніченко після того, як почав працювати з окупаційною владою пропонував своїм колишнім колегам зробити також. Коли один з колег йому відмовив, зрадник забрав його та його дружину в райвідділок "на підвал". За словами чоловіка, незаконно затриманих тримали понад тиждень й катували.

Тож суд виніс обвинувальний вирок й заочно покарав Колесніченка до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

До 15 років ув'язнення засуджено ще трьох колег зрадника: Віктора Целорунго, Артура Норченко й Сергія Бузукіна.

Олеся Ланцман

Поділитися