15 квітня 2024 р. 23:32

На Миколаївщині викрили злочинну схему щодо приватизації землі

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

На Миколаївщині зловмисники підробили державний акт на право власності на земельну ділянку та здійснили зміни у Держаному земельному кадастрі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області. 

Було встановлено, що за попередньою змовою сертифіковані інженери-землевпорядники 71-го та 33-х років підробили документи та приватизували земельну ділянку.

До цього вони залучили керівницю одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Держгеокадастру у Миколаївській області.

Посадовиця на підставі підробленої документації здійснила низку несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі, в результаті чого сформувала земельну ділянку приватної форми власності.

Своїми протиправними діями фігуранти незаконно приватизували земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 гектарів, що належить Первомайській селищній раді Миколаївського району.

Своїми злочинними діями фігуранти завдали селищній раді збитків на суму понад 350 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

 Усім трьом загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше, правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова

Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник Одеського ОТЦК та СП за період перебування на цій посаді за відсутності таких законних доходів набув активів на майже 150 мільйонів гривень.

Крім цього, перед судом постануть посадові особи Херсонського територіального центру комплектації та соціальної підтримки, які "допомагали" військовозобов’язаним уникнути мобілізації за станом здоров'я.

Також на Миколаївщині судитимуть козачого командира рф. Під час окупації Кінбурнського півострова військовий рф надавав накази на затримання місцевих жителів, яких вивозили на сусідню територію окупованої Херсонщини та катували.

Анна Бальчінос

Поділитися