15 квітня 2024 р. 21:38

Не внесли заставу: суддю з Одещини відправили під домашній арешт

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького, оскільки за нього не внесли заставу.

Таке рішення антикорупційний суд ухвалив 11 квітня, повідомляє "Слово і діло".

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Висоцького у вигляді застави розміром 757 тисяч гривень. Ці кошти не внесли й прокурор САП просив змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

"Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу – задовольнити. Змінити підозрюваному запобіжний вигляд у вигляді застави, застосований ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 20 лютого 2024 року, та застосувати до нього запобіжний захід у вигляді у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло без дозволу строком на 2 місяці до 12 червня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування", – йдеться в рішенні.

Також суддю Висоцького зобов'язали: прибувати на вимогу; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування безпосередньо та опосередковано зі свідками та носити електронний браслет.

Раніше Вища рада правосуддя продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького ще на два місяці.

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю ще 19 лютого. 

Його затримали 9 лютого. Слідчі повідомили, що Сергій Висоцький отримав для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. 

В разі доведення його провини, судді загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Кирило Бойко

Поділитися