16 квітня 2024 р. 09:08

Пенсіонерка з Одещини відбулася іспитовим терміном за підтримку агресії росії

Тарутинський суд. Фото: Судова влада

(Тарутинський суд. Фото: Судова влада)

Уродженку російської федерації, яка є громадянкою України та багато років проживає на території Бессарабії, визнали винною у виправдовуванні збройної агресії та призначили їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки, проте замінили покарання іспитовим строком.

Про це повідомило видання "Махала" із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Жінка була активним користувачем забороненої соціальної мережі "Однокласники". Після початку вторгнення вона встала на бік росії та публікувала на своїй сторінці заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, їх армії та вважала легітимними сформовані так звані республіки в Донецькій та Луганській областях.

Також вона розповсюджувала фейкові відео, на яких нібито український призовник не хоче йти на Донецький напрямок, публікувала дописи, у яких виражала співчуття матерям загиблих російських військових та висловлювала пошану бойовикам "днр" та висловлювала співчуття щодо їх загибелі, називаючи їх героями. 

Під час прийняття рішення суд врахував вік підсудної та її щире каяття, тож замінив реальний строк на іспитовий термін тривалістю один рік. 

У березні одеські поліцейські також затримали жінку, яка публічно заперечувала здійснення збройної агресії  російської федерації проти України, підтримуючи діяння окупаційної влади, за що її підозрюють у колабораціонізмі.

Тим часом минуло два місяці з дати оголошення вироку Ігорю Семенчеву-старшому, якого визнали винним у колабораційній діяльності, але він формально досі залишається депутатом Херсонської міської ради. З  дати оголошення вироку пройшло вже два місяці.

У жовтні 2023 року так званого "заступника губернатора Херсонської області" Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна

Кирило Бойко

Поділитися