13 квітня 2024 р. 17:23

Прикордонники засумнівалися у багатодітному батьківстві чоловіка, що вирішив поїхати з країни

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на транзитній ділянці автодороги "Одеса-Рені" затримали 22-річного чоловіка, який завив, що є батьком трьох дітей.

Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби України. 

До контрольного посту "Маяки" чоловік прибув разом зі своєю дружиною та дворічною донькою. Однак, на перевірку документів надав три свідоцтва про народження дітей. На запитання, де ж інші два сини, чоловік повідомив, що одна дитина від першого шлюбу, а інший хлопчик, якому один рік залишився з бабусею.

Під час перевірчих заходів, охоронці кордону з’ясували, що документи, які б мали гарантувати чоловіку виїзд за кордон в умовах воєнного стану на території Україні, він придбав за 3 тисячі доларів США через інтернет.

Цікавим фактом є і те, що навіть на свою власну дитину мешканець Київщини надав недійсне свідоцтво.
Такі дії загрожують правопорушнику кримінальною відповідальністю.

Прикордонники направили повідомлення до Нацполіції про виявлення ознак злочину, передбаченого статті 358 Кримінального кодексу України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток та штампів".

Раніше співробітники Служби безпеки України викрили громадянина сусідньої країни в організації схеми незаконного переправлення військовозобов'язаних через державний кордон.

Оперативники спецслужби встановили, що іноземець намагався долучити до схеми військовослужбовців Білгород-Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби. За сприяння у переправі ухилянтів зловмисник пропонував неправомірну вигоду у розмірі від 2 до 3 тисяч доларів США.

Також Служба безпеки та Національна поліція заблокували чотири схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку в тому числі в Одеській області.

Тим часом Комінтернівський районний суд Одеської області, що знаходиться у місті Доброслав, засудив місцевого жителя до штрафу у 6,8 тисячі гривень за ухиляння від військового обліку.

Утім прикордонники не припиняють ловити чоловіків, які намагаються перетнути кордон незаконно. Наприклад днями Одеські прикордонники затримали чергових ухилянтів на кордоні з Молдовою. Щоб потрапити до сусідньої країни двоє порушників одягли тепловізійні плащі. 

Кирило Бойко

Поділитися