26 березня 2024 р. 11:54

Махінації з газом на Миколаївщині: справа дійшла до суду

Фото: Уніан

(Фото: Уніан)

Через суд скасовано вісім угод щодо закупівлі природного газу для шкіл у Вознесенському районі Миколаївської області. Братській селищній раді повернуть понад 200 тисяч гривень, які були переплачені з бюджетних коштів.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Там розповіли, що у грудні 2020 року між комунальною установою "Братський центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти, культури, туризму, молоді та спорту Братської селищної ради" та газопостачальною компанією був укладений договір на закупівлю природного газу на 2021 рік для потреб закладів освіти.

Проте, упродовж 2021 року було підписано вісім додаткових угод, які безпідставно збільшили ціну газу та зменшили його обсяги постачання. Це порушення призвело до необґрунтованого зміни умов договору та переплати суми понад 200 тисяч гривень.

У результаті позову, який був поданий до суду Вознесенською окружною прокуратурою, господарський суд у березні 2024 року повністю задовольнив позов. Надмірно сплачені кошти будуть повернуті до місцевого бюджету.

А тим часом на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути у власність держави землі лісового фонду, які були незаконно перетворенні на сільськогосподарські.

Раніше у Миколаївській області через суд вдалося повернути у державну власність земельну ділянку природно-заповідного фонду.  Раніше ці землі незаконно передали під садівництво. 

Також миколаївське підприємство заборгувало за оренду земельної ділянки близько 15 мільйонів гривень. 

Ще на Миколаївщині планували незаконну забудову. Прокуратура подала позов у суд про скасування рішення про затвердження містобудівної документації.

Ірина Глухова

Поділитися